Başkent 19 Mayıs’ta tek yürek olacak: Konserler, maraton ve uçurtma şenliği…
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Başkent genelinde konserlerden halk koşusuna, dans gösterilerinden uçurtma şenliğine kadar birçok etkinlik düzenleyecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gün boyu sürecek kapsamlı etkinlik programını açıkladı. Başkentte farklı yaş gruplarına hitap edecek organizasyonların adresi Atatürk Çocukları Doğal Yaşam Parkı ile ATA Çiftliği olarak belirlendi. Spor, sanat ve kültür içerikli etkinliklerin yer aldığı program kapsamında konserler, halk koşusu, dans gösterileri ve uçurtma şenliği gerçekleştirilecek.
ATA ÇİFTLİĞİ’NDE MARATON HEYECANI YAŞANACAK
Kutlama programı, ATA Çiftliği’nde düzenlenecek “Geleneksel Ankara Yarı Maratonu ve Halk Koşusu” ile başlayacak. Sabah saatlerinde start alacak organizasyonda sporcular ve vatandaşlar 21 kilometre ve 5 kilometrelik iki ayrı parkurda koşacak. Gün boyunca alanda kültür sanat topluluklarının konserleri ve çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.

ATATÜRK ÇOCUKLARI DOĞAL YAŞAM PARKI’NDA UÇURTMALAR GÖKYÜZÜNE YÜKSELECEK
19 Mayıs etkinliklerinin bir diğer adresi Atatürk Çocukları Doğal Yaşam Parkı olacak. Öğle saatlerinde başlayacak uçurtma şenliğinde vatandaşlar kendi uçurtmalarını uçurabilecek. Program kapsamında ayrıca uçurtma yapım yarışması da düzenlenecek. Yarışmaya katılacak kişilere gerekli malzemelerin ücretsiz sağlanacağı bildirildi. Gün boyunca park alanında renkli görüntülerin oluşması bekleniyor.

AKŞAM SAATLERİNDE SAHNE ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK
Kutlamalar akşam saatlerinde sahne programlarıyla devam edecek. “Sönmeyen Meşale” adlı müzikli dans tiyatrosunun ardından Ankara Echoes performansı sahnelenecek. Programın finalinde ise sanatçı Ece Seçkin Başkentlilerle buluşacak. Konserin Atatürk Çocukları Doğal Yaşam Parkı’nda gerçekleştirileceği açıklandı.
Kaynak:HABER MERKEZİ / BÜLTEN

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.