Başkent karanlığa gömüldü: 168 noktada elektrik kesintisi

Başkent karanlığa gömüldü: 168 noktada elektrik kesintisi

Ankara genelinde arıza ve bakım çalışmaları nedeniyle yüzlerce sokak ve mahallede enerji kesintisi yaşanıyor. En fazla kesinti Pursaklar’da görülürken, Keçiören ve Altındağ da etkilenen ilçeler arasında yer aldı.

Başkentte elektrik dağıtım hatlarında meydana gelen arızalar ile planlı şebeke yenileme çalışmaları nedeniyle çok sayıda ilçede enerji kesintisi uygulanıyor. Altındağ, Etimesgut, Gölbaşı, Keçiören, Mamak ve Pursaklar’da toplam 168 ayrı noktada elektrik kesintisi kayıtlara geçti. Ekiplerin sahadaki müdahaleleri sürerken, kesintilere ilişkin verilerin anlık olarak değişebileceği bildirildi.

ALTINDAĞ VE KEÇİÖREN’DE ARIZA YOĞUNLUĞU

Altındağ’da 11 farklı bölgede şebeke arızası kaynaklı kesinti yaşanıyor. Hacı Bayram Mahallesi’nde İstanbul, Etlik, Taşdöşeme ve Şehit Teğmen Kalmaz Posta sokakları ile Feridun Çelik ve Battalgazi mahallelerindeki bazı sokaklarda enerji verilemediği aktarıldı. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde de belirli sokaklar kesintiden etkilendi.

Keçiören’de ise 29 ayrı noktada arıza nedeniyle elektrik kesintisi uygulanıyor. Ovacık ve Yükseltepe mahallelerinde çok sayıda sokakta enerji akışı sağlanamazken, 23 Nisan, Kavacık Subayevleri, Atapark ve Sancaktepe mahalleleri de kesinti listesinde yer aldı. Ekipler arızaların giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

PURSAKLAR İLK SIRADA

En fazla kesinti 114 nokta ile Pursaklar’da kaydedildi. Ayyıldız, Merkez, Yunus Emre ve Mimar Sinan mahallelerinde çok sayıda sokakta şebeke arızası nedeniyle elektrik kesintisi yaşanıyor. İlçedeki arızalara müdahale devam ediyor.

BAKIM ÇALIŞMALARI DA SÜRÜYOR

Etimesgut ve Gölbaşı’nda hem arıza hem de planlı bakım çalışmaları nedeniyle kesintiler uygulanıyor. Etimesgut’ta şebeke iyileştirme çalışmaları kapsamında sabah 09.00 ile 17.00 saatleri arasında birçok cadde ve sokakta enerji kesintisi planlandı. Gölbaşı’nda da benzer şekilde belirli site ve mahallelerde bakım çalışmaları yürütülüyor.

Mamak’ta ise Mutlu Mahallesi 717 Sokak’ta arıza kaynaklı kesinti yaşandığı bildirildi. Yetkililer, arızaların giderilmesinin ardından bölgelere kademeli olarak enerji verileceğini açıkladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.