Başkent karanlığa hazırlanıyor: Ankara’da 5 günlük elektrik kesintisi programı açıklandı

Başkent karanlığa hazırlanıyor: Ankara’da 5 günlük elektrik kesintisi programı açıklandı

Şebeke yenileme ve bakım çalışmaları kapsamında Ankara’nın birçok ilçesinde 9-13 Mayıs tarihleri arasında planlı elektrik kesintileri uygulanacak. Ankara genelinde yürütülecek çalışmalar nedeniyle mahalle, cadde ve sokak bazlı enerji kesintileri yaşanacak

Ankara’da mayıs ayının ikinci haftasında gerçekleştirilecek planlı bakım ve altyapı çalışmaları nedeniyle çok sayıda ilçede elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi. Şebeke iyileştirme programı kapsamında Akyurt, Altındağ, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Çankaya, Elmadağ, Kalecik, Keçiören, Sincan ve Yenimahalle başta olmak üzere birçok noktada enerji kesintileri yaşanacak.

Yetkililer tarafından yayımlanan programda, çalışmaların farklı gün ve saat aralıklarında yürütüleceği belirtilirken, bazı mahallelerde kesintilerin gün boyu süreceği kaydedildi. İlçe merkezlerinin yanı sıra kırsal bölgelerde de bakım ve onarım faaliyetlerinin devam edeceği ifade edildi.

İLÇE İLÇE PLANLI ÇALIŞMA

Akyurt’ta Özündere, Kızık, Samut ve Saracalar çevresinde belirlenen saatler arasında elektrik kesintileri uygulanacak. Altındağ’da ise Hobi Evleri, Peçenek, Gicik ve Akıncılar bölgelerinde şebeke yenileme çalışmaları nedeniyle enerji verilemeyecek. Bala ilçesinde Çatalören, Ahiboz, Torunoğlu ve Yayla Afşar mahallelerinde farklı tarihlerde kesinti yapılacağı açıklandı.

Beypazarı’nda çok sayıda mahalle ve kırsal bölgede bakım faaliyetleri yürütülürken, Çamlıdere’de Yayla Gebeler, Karaağaç, Çavuşlar ve Cumhuriyet mahallelerinde planlı kesintiler uygulanacak. Çankaya’da Karataş, İlker ve Güneypark çevresindeki çalışmalar kapsamında belirli saatlerde enerji kesintisi yaşanacağı bildirildi.

SİNCAN VE KEÇİÖREN’DE YOĞUN PROGRAM

Keçiören’de Ayvalı, Etlik, Pınarbaşı ve Bağlum çevresinde geniş kapsamlı bakım çalışmaları planlanırken, Sincan’da Tatlar, Yenikayı, Erkeksu ve Ayaş Ankara Yolu çevresinde enerji kesintileri uygulanacak. Yenimahalle’de ise İvedik, Anadolu ve Şehit Cem Ersever çevresindeki sokaklarda altyapı çalışmaları nedeniyle elektrik verilemeyeceği kaydedildi.

Elmadağ ve Kalecik ilçelerinde de yol ve enerji altyapısına yönelik çalışmalar kapsamında belirli bölgelerde kesintilerin yapılacağı ifade edildi.

VATANDAŞLARA UYARI YAPILDI

Planlı çalışmalar süresince vatandaşların elektrikli cihazlarını tedbir amaçlı kontrol etmeleri ve kesinti saatlerine dikkat etmeleri istendi. Yetkililer, bakım ve iyileştirme faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından enerji akışının yeniden sağlanacağını bildirdi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.