Başkent marketlerde Ramazan’ın ilk iki gününde 7 bin 969 kilogram et satıldı

Başkent marketlerde Ramazan’ın ilk iki gününde 7 bin 969 kilogram et satıldı

ABB Halk Ekmek tarafından yürütülen kırmızı et satışı uygulamasında Ramazan ayının ilk gününde 4 bin 243 kilogram, ikinci gününde ise 3 bin 726 kilogram et satışı gerçekleştirildi. Satışlar 9 Başkent Market ve 3 Mobil Market aracılığıyla yapılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Ankara Halk Ekmek Fabrikası tarafından temin edilen yerli besi et ürünleri, Ramazan ayıyla birlikte satışa sunuldu. Uygulama kapsamında başkent genelinde hizmet veren 9 Başkent Market ile 3 Başkent Mobil Market’te kırmızı et reyonları oluşturuldu.

baskent-mobil-market-2.jpg

Ramazan ayının ilk gününde satış noktalarında toplam 4 bin 243 kilogram et vatandaşlara ulaştırıldı. İkinci gün ise 3 bin 726 kilogram et satışı yapıldı. İlk iki günde gerçekleşen toplam satış miktarı 7 bin 969 kilogram olarak kayıtlara geçti.

baskent-mobil-market-3.jpg

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ VE SATIŞ NOKTALARI

Satışa sunulan ürünler arasında kıyma, kuşbaşı, yemeklik haşlamalık et ve dana sucuk yer aldı. Ürünlerin yerli üreticilerden temin edildiği bildirildi. Uygulamanın Ramazan ayı boyunca Ankara’nın merkez ve çevre ilçelerinde devam edeceği belirtildi.

Sosyal destekten yararlanan Başkent Kart sahiplerinin de kart bakiyeleriyle alışveriş yapabildiği ifade edildi. Satış noktalarına ilişkin güncel bilgilere belediye ve Halk Ekmek Fabrikası’nın resmi sosyal medya hesapları üzerinden erişim sağlanabildiği duyuruldu. Ramazan süresince et satışlarının belirlenen market ve mobil araçlar aracılığıyla sürdürüleceği kaydedildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.