Başkent'e 1 Tane Yetmez

Başkent'e 1 Tane Yetmez

ANODER Başkanı İlkay Kalkan, yaklaşık 2 milyon aracın bulunduğu Ankara'ya bir galericiler sitesinin yetmeyeceğini belirterek, 2. ya da 3. bir galericiler sitesinin yapılması için izin istediklerini söyledi.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Ankara Oto Galericiler Derneği (ANODER) Başkanı İlkay Kalkan, resmi rakamlara göre 1 buçuk milyon, gayri resmi rakamlara göre 2 milyon aracın bulunduğu Başkent'te ikinci veya üçüncü bir galericiler sitesinin şart olduğunu söyledi. Birçok şehirde birden fazla galerici sitesinin olduğunu hatırlatan Başkan Kalkan, geçen hafta resmi açılışı yapılan Otonomi'yle ilgili de konuşarak "Güzel bir açılış oldu. Hayırlı uğurlu olsun, yapanlardan da Allah razı olsun" dedi.
OTONOMİ'YE GİDEN GİTTİ YA GERİSİ?
Maddi sebeplerden ötürü Otonomi'ye gidemeyen onlarca esnafın olduğunu hatırlatan Başkan Kalkan, "Çoğu galerici esnafı dükkanı kapalı ya da yarı açık vaziyette çalışıyor. Bazı esnaf arkadaşlar ise sadece internet üzerinden alıp satmaya başladı. Maddi durumu el verip de Otonomi'ye giden gitti oraya gidemeyen, gücü yetmeyen esnaflar ise güçlük içinde ticaretini sürdürmeye çalışıyor. Onun için ikinci ve üçüncü bir galerisi sitesi şart" diye konuştu. 
İZİN VERİN YATIRIM YAPALIM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "yatırım yapın, istihdam oluşturun" çağrısına uymak için başka bir galerisi sitesinin kurulmasının gerekli olduğunu aktaran Kalkan, "Bu arkadaşlarımız vergiye tabi, vergilerini veriyorlar. Eleman çalıştırarak istihdam oluşturuyorlar. Sıkıntılar düzeldiği taktirde daha çok elemana istihdam oluşturabiliriz. Biliyorsunuz Ankara'da önce Ankamall yapıldı şimdi her yerde AVM var ve yapılmaya da devam ediliyor. Oralarda ruhsat verilmeme gibi bir durum oluşmuyor. Onun için bir tane galericiler sitesi Ankara'ya yetmez" şeklinde konuştu.   
ESNAFIN ÖNÜ AÇILMALI
Önceden ziyaret ettikleri siyasilerin ve belediye başkanlarının "orası dolsun, orası faaliyete geçsin ondan sonra size izin vereceğiz" sözlerini hatırlatarak yetkililerden ikinci bir sitenin yapımı için izin isteyen Başkan Kalkan, "İşte orası yüzde 80 doldu. Bize izin verin biz de ikinci yeri yapalım. Üçüncüsünü yapacak arkadaşlar da üçüncüsünü yapsınlar. Burada esnafın önünün açılmasın ki Ankara ve Türkiye kazansın" ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.