Başkent'e Yakın Başkentliye Uzaklar

Başkent'e Yakın Başkentliye Uzaklar

AHİD Genel Başkanı Hilmi Yaman, Ankara'dan 32 milletvekilinin seçilmesine rağmen sadece 3-4 vekilin Ankara ve Ankaralı için dertlendiğini açıkladı. Yaman, Başkentli vatandaşların bu durumdan muzdarip olduğuna değindi.

 

BAŞKETLİLER MUZDARİP
Ankaralılar ve Ankara'ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) Genel Başkanı Hilmi Yaman, Habervaktim'e çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ankara'dan seçilmesine, Ankaralıyı temsil etmesine rağmen Başkentlinin derdiyle dertlenen sadece 3-4 vekilin olduğundan yakınan Yaman, "İnanın Ankara'dan seçilen diğer milletvekillerinin danışmanlarına ulaşmak bile zor Başkentliler bundan muzdarip" dedi.
ANKARALIYI DA TEMSİL EDİN
Başka memleketli olup Ankara'dan seçilen ancak Başkentliyi temsil etmeyen vekillere seslenen Başkan Yaman, "Ankara'dan milletvekili seçiliyorlarsa amaçları Ankara olmalı, Ankara'ya hizmet etmeliler. Ankara'nın kültürüne, turizmine, tarihine ya da geleceğine sahip çıkmalı ve bir şeyler yapmalılar. Biz diyoruz ki kendi memleketinizle ilgileniyorsanız Ankara'ya, Ankaralıya da zaman ayırmalısınız" diye konuştu.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Ankaralılar ve Ankara'ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) Genel Başkanı Hilmi Yaman, Habervaktim'e çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çiçeği burnundaki Yaman Başkan, daima Ankara ve Ankaralılar için çalışacaklarını, doğru işleri takdir edecekleri gibi yanlışa da "dur" diyeceklerini belirtti. Ankara'dan 32 milletvekilinin seçilmesine rağmen Başkentle dertlenen çok az sayıda milletvekili olduğundan, bazı milletvekillerinin danışmanlarına ulaşmanın bile güçlüğünden yakınan Başkan Hilmi Yaman, Ankaralı vatandaşların bu durumdan muzdarip olduğuna değindi.  Yaman Başkanla yaptığımız özel röportaj şöyle:
BAŞKENTLİ, VEKİLLERİNDEN MUZDARİP
TBMM'de Ankara'yı temsil eden farklı siyasi partilere üye 32 milletvekili bulunuyor. Başkent'ten seçilen vekiller Ankara'nın ve Ankaralının sıkıntıları ile dertlenebiliyor mu? Sizin gözleminiz nedir?
Maalesef biz hep dert yanıyoruz 'vekilimiz yok' diye. 32 vekilden Ankara ile ilgilenen maalesef elimizde 3-4 tane milletvekili var. Nüfusu 5 milyonu geçen Ankara'da gücümüz ancak onlara yetiyor, onlarla görüşebiliyoruz. Bu vekillerimizle de görüşünce veryansın ediyoruz. Tüm dertlerimiz sadece o 3-4 vekilimize anlatabiliyoruz. İnanın Ankara'dan seçilen diğer milletvekillerinin danışmanlarına ulaşmak bile zor. Ankaralı hemşerimin derdini, kederini, sıkıntısını anlatabileceği vekil çok az. Başkentliler bundan muzdarip.
ANKARA'YA DA ZAMAN AYIRMALILAR
Ankara'yı temsil eden milletvekilinin amacı ne olmalı?
Ankara'dan milletvekili seçiliyorlarsa amaçları Ankara olmalı, Ankara'ya hizmet etmeliler. Yani kaygıları Başkent Ankara olmalı. Ankara'nın kültürüne, turizmine, tarihine ya da geleceğine sahip çıkmalı ve bir şeyler yapmalılar. Başka memleketli olup Ankara'dan seçilen milletvekillerimiz var. Biz diyoruz ki kendi memleketinizle ilgileniyorsanız Ankara'ya, Ankaralıya da zaman ayırmalısınız. Ankara'nın derdiyle kederlen. Başkent'imize ne katkı sağlayabilirsin Ankara'ya nasıl bir faydan olur bununla meşgul ol. BAŞKENT'TEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLİYORLARSA...
Ankaralıları temsil edip Başkentlilerin derdiyle dertlenmek istemeyen vekillerimize karşı öneriniz nedir?
Ankara'dan milletvekili seçiliyorsa Ankaracılık yapmak zorundalar. Eğer Ankara'yla dertlenmeyeceklerse bir başka ilden seçilmeliler.  Artık Ankara milletvekillerinin de Başkent'in değerlerine sahip çıkması gerekiyor. Ankaracılık yapsınlar bizim o zaman hiçbir şikayetimiz olmaz.
HAS DEĞERLER YOK OLDU GİTTİ
Ankara'nın birçok kendine has değerlerinin kaybolduğundan yakınılır. Nedir bu Ankara'nın unutulmuş ancak tekrar gün yüzüne çıkmayı bekleyen değerleri?
Ankara bir sürü imparatorluğa, kavimlere başkentlik etmiş. Bizim Ankara keçimiz, kedimiz, güvercinimiz, Yuva kavunumuz, ayvamız, Kalecik karası üzümümüz, armudumuz yok oldu gitti. Bunlar Ankara için bir markaydı. Ankara termal turizminde de 2. sırada ama maalesef biz bunu kullanamıyoruz. Bakıyoruz Afyon Sandıklı ön planda. Bizim termal açıdan çok önemli olan Haymanamız, Kızılcahamamımız, Ayaşımız var. Milletvekillerimiz buraların daha iyi tanınması için de uğraşmalıdır.
BESİCİLER BİZE GELİP YAKINIYOR
Ankara'daki hayvancılık faaliyetlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bildiğiniz üzere et ithal ediyoruz. Ankara'da hayvancılıkla uğraşan arkadaşlarımız bize geliyor hayvancılıkla uğraştıkları için bazı sorunlarla karşılaştıklarından yakınıyor. Geçenlerde bir hemşerimiz geldi. 250'ye yakın hayvanının olduğunu ismini vermeyeceğim ama bir belediyenin burayı mühürleyeceğini buna 1- 2 ay müsaade ettiklerini bu hayvanları sattıktan sonra bu işi bir daha yapmayacağını söyledi.
BESİCİLER KÜSTÜRMEYELİM TEŞVİK EDELİM
Benim önerim de şu: Biz bunları yok edip yurtdışından et almaktansa kendi bölgemizdeki hayvancılığımızı geliştirelim, ahırları modernleştirelim. Gerekirse birtakım destekle bunları şehrin dışına alalım. Besicilerimizin teşviklerini arttıralım. Yani hayvancılığımızı iyileştirelim yok etmeyelim. Ankara'daki köylerin geçim kaynağı hayvancılık. Üreticilerimiz desteklersek köylerimizi canlandırırız. Köy hayatını özendirelim insanlara.  
HER ÖNÜNE GELEN "ANKARALI SANATÇIYIM" DİYEMEYECEK
Ankara kültürünün özellikle bazı oyun havaları üzerinden yozlaştırıldığına şahit oluyoruz. Siz buna katılıyor musunuz? Bu konuda çalışmalarınız olacak mı?

Ankara kültürümüzün yozlaştırılmasından çok muzdaripiz. Gerçek Ankara oyun havalarımızda bile bir özdeş, bir söyleşi, bir haykırış var. Şimdi bakıyoruz. İsim vermek istemiyorum ama Ankara'yla ilgisi olmayan kişiler Ankaralı sanatçı oluyor ve kültürümüze uymayan oyun havaları söylüyor. Örneğin 'Arabada 5 şurada 15' gibi. Bizim böyle bir oyun havamız yok. Bizim mistekimiz, hüdaydamız, atım arabamız, ağıtlarımız, türkülerimiz var. Kültür Bakanlığı Telif Hakları Müdürü ile görüştüm. Yakın zamanda bu konuda bir çalışmamız olacak. Önüne gelen 'Ben Ankaralı bilmem ne' diyemeyecek.
HAKKINI VERMEK LAZIM
Şuan ki Ankara'yı nasıl buluyorsunuz?
Ankara dünyanın mega şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Benim çocukluğumda Ankara kurak ve çöldü. Şimdi Ankara yeşile büründü. Hakkını teslim etmek gerekir Allah için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek çalışıyor. Samsun yolundan giriyorsunuz İstanbul yoluna ışığa takılmadan çıkıyorsun. Ulaşım çok rahat. Yol ve şehir medeniyet demek.
HACI BAYRAM ÜNİVERSİTESİ YAKINDA GELİYOR
Geçtiğimiz günlerde Ankara'nın manevi şahsiyetlerinden olan Hacı Bayram-ı Veli adına bir üniversite açılmasını önerdiniz. Bu konuyla ilgili bir gelişme yaşandı mı?
Çok olumlu tepkiler aldık. İnşallah Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi hakkında çok kısa zamanda olumlu bir sonuç alacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Binali Yıldırım bize destek verecek bizim yanımızda olacak biz de bu işten sonuç alacağımıza ümit ediyoruz.
DOĞRUYA DOĞRU YANLIŞA YANLIŞ DİYECEĞİZ
AHİD olarak yeni çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Şuanda 11 tane şubemiz var. Şu an aktif bir şekilde çalışıyorlar. İnşallah 2017 yılı içerisinde tüm ilçelerde şube başkanlıklarımızı açacağız. Nüfus olarak küçük olan ilçelerimize de temsilcilikler atayacağız. Biz Ankaralıyız, burası bizim sevdamız, sol yanımız. Çelik çomağımızı, misketimizi Ankara'da oynadık. Ankara'nın sorunu kederi bizim kederimiz. STK olarak bizim partimiz yok. AHİD, Ankara'da yapılan her doğru projeye her hizmete ödüllendirme adına doğruları söyleyecek, yanlış olan her şeyin de karşısında olacak. Biz her şeye 'yanlış' demeyeceğiz.

 

HİLMİ YAMAN KİMDİR?
1967 yılında Çamlıdere’de doğdum. İlk ve orta öğretimi Çamlıdere’de; lise öğrenimini ise Yenimahalle Yahya Kemal Beyatlı Lisesi’nde tamamladım. Anadolu Üniversitesi’nde İşletme bölümünü bitirdim. İstanbul Üniversitesi İletişim bölümündeki lisans eğitimi ve Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi Yüksek Lisans eğitimine devam ediyorum. Türkiye Binicilik Federasyonu Asbaşkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliğini yürütüyorum aynı zamanda HYB Petrol Ürünleri şirketinin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıyım. Ankaragücü Disiplin Kurulu Üyesi ve Gençlerbirliği Kongre üyesiyim. Ayrıca Çamlıderespor’da Başkanlık ve Kızılcahamam-Çamlıdere Dernekleri Platformu’nda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptım. Şunda 3 buçuk aydır AHİD Genel Başkanı olarak görev yapmaktayım.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.