Başkentin ortasında ABB ve ASKİ’ye su isyanı: “Banyo bile yapamıyoruz”

Başkentin ortasında ABB ve ASKİ’ye su isyanı: “Banyo bile yapamıyoruz”

Mamak’a bağlı Kıbrısköy Mahallesi'nde yaklaşık bir aydır devam ettiği belirtilen düşük su basıncı ve şebeke suyu sorununun, bölge sakinlerinin günlük yaşamını olumsuz etkilediği belirtilerek ABB ve ASKİ’den acil çözüm çağrısı yapıldı.

Mamak ilçesindeki Kıbrısköy Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, uzun süredir şebeke suyunda yaşanan basınç düşüklüğü nedeniyle evlerinde ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. Özellikle Yunus Emre, Duman Kent ve Mevlana sitelerinde oturanların, musluklardan yeterli miktarda su akmaması nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıkları ifade edildi.

Mahalle sakinleri, suyun düşük tazyikle gelmesi nedeniyle evlerde kullanılan kombilerin de devreye giremediğini, sıcak su ihtiyacının karşılanamadığını belirtti. Yaz mevsiminde yaşanan sorunun hijyen koşullarını da olumsuz etkilediğini aktaran vatandaşlar, günlük temizlik ve kişisel bakım gibi temel ihtiyaçlarda güçlük yaşandığını kaydetti.

mansur-yavas.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş

MAHALLE SAKİNLERİNDEN ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Bölge halkı, yaşanan sıkıntının yaklaşık bir aydır devam ettiğini ifade ederek, sorunun giderilmesi adına Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden kalıcı adımlar atılmasını istedi. Mahalle sakinleri, Ankara'daki barajlarda su bulunduğuna ilişkin açıklamalara rağmen kendi bölgelerinde yeterli suya ulaşamadıklarını dile getirerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay başta olmak üzere tüm yetkililerden altyapının incelenmesini talep etti.

memduh-aslan-akcay-1.jpg

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay

Vatandaşlar, şebeke basıncının yetersiz olması nedeniyle evlerdeki birçok sistemin sağlıklı şekilde çalışmadığını, özellikle yüksek katlı binalarda su kullanımının daha da zorlaştığını belirtti. Sorunun yalnızca belirli saatlerde değil, günün önemli bölümünde hissedildiğini ifade eden mahalle sakinleri, günlük yaşamın olumsuz etkilendiğini aktardı. Konuyla ilgili görüşlerini belirten bir mahalle sakini şu ifadeleri kullandı:

"En kurak dönemlerde dahi mahallemizde böyle bir sorun yaşanmamışken, bugün Ankara’nın göbeğinde adeta susuzluk mücadelesi veriyoruz. Dünyanın uzay çağını konuştuğu bir dönemde, Başkentin ortasında çeşmelerden su akmamasını veya kombilerin çalışmamasını hangi hizmet anlayışıyla açıklayabilirsiniz? Bu tablo Başkente yakışmıyor."

aski-genel-mudurlugu.jpg

KALICI ALTYAPI DÜZENLEMESİ TALEP EDİLDİ

Kıbrısköy Mahallesi sakinleri, yaşanan mağduriyetin giderilmesi amacıyla ASKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bölgede teknik inceleme yapmasını ve düşük tazyik sorununa kalıcı çözüm üretecek altyapı çalışmalarını hayata geçirmesini beklediklerini bildirdi.

Vatandaşlar, şebeke suyunun düzenli ve yeterli basınçla verilmesinin hem yaşam kalitesi hem de temel ihtiyaçların karşılanması açısından önem taşıdığını vurgulayarak, ilgili kurumların sorunun çözümü için en kısa sürede harekete geçmesini istedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.