Başkentin su karnesi açıklandı: Düşüş devam ediyor
ASKİ, 22 Temmuz 2026 tarihli baraj verilerini paylaştı. Güncellenen verilere göre başkentin barajlarında toplam doluluk oranı yüzde 45,37 olarak ölçülürken, aktif kullanılabilir su oranı ise yüzde 39,01 seviyesinde kaydedildi.
Başkentin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan barajlara ilişkin son rakamlar kamuoyuyla paylaşıldı. ASKİ'nin Barajlar Bilgi Sistemi'nde yer alan 22 Temmuz 2026 tarihli verilere göre, Ankara'daki barajların toplam depolama kapasitesi 1 milyar 454 milyon 666 bin metreküp olarak hesaplanırken, depolanan su miktarı 659 milyon 959 bin metreküpe ulaştı. Açıklanan verilere göre toplam doluluk seviyesi yüzde 45,37 olarak kayıtlara geçti.
Kullanıma hazır su rezervi de güncel raporda yer aldı. Buna göre aktif olarak değerlendirilebilecek su miktarı 508 milyon 252 bin metreküp olurken, aktif doluluk oranı yüzde 39,01 seviyesinde belirlendi.
ŞEBEKEYE VERİLEN SU MİKTARI 1,6 MİLYON METREKÜPÜ AŞTI
Su temininde görev alan arıtma tesislerinden kente ulaştırılan günlük su miktarları da açıklandı. İvedik Su Arıtma Tesisi'nden şebekeye 1 milyon 497 bin 609 metreküp su verildi. Pursaklar Su Arıtma Tesisi'nden 47 bin 133 metreküp, Çubuk Su Arıtma Tesisi'nden ise 48 bin 400 metreküp su sisteme aktarıldı.
Günlük verilere göre Ankara genelinde şebekeye ulaştırılan toplam su miktarı 1 milyon 640 bin 687 metreküp olarak kaydedildi. Arıtma tesislerinden sağlanan su, başkentin farklı bölgelerindeki abonelere ulaştırılmaya devam ediyor.
ÇAMLIDERE EN YÜKSEK SU KAYNAĞI OLDU
Barajlardan çekilen günlük su miktarlarına ilişkin bilgiler de güncellendi. Çamlıdere Barajı, 979 bin 797 metreküplük su teminiyle en fazla su sağlanan kaynak olarak öne çıktı. Kurtboğazı Barajı'ndan 366 bin 167 metreküp, Kesikköprü Barajı'ndan ise 151 bin 645 metreküp su çekildi. Öte yandan baraj havzalarına ulaşan günlük su miktarı 148 bin 428 metreküp olarak açıklandı.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.