Başkentin su rezervleri güncellendi: Düşüş devam ediyor
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 9 Temmuz 2026 tarihli baraj verilerini yayımladı. Açıklanan güncel rakamlara göre başkentte barajların toplam doluluk oranı yüzde 46,80, aktif kullanılabilir su oranı ise yüzde 40,60 olarak kaydedildi.
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), başkentin içme suyu kaynaklarına ilişkin günlük baraj verilerini kamuoyuyla paylaştı. 9 Temmuz 2026 tarihli güncellemeye göre Ankara'daki barajların toplam depolama kapasitesi 1 milyar 454 milyon 666 bin metreküp olarak hesaplanırken, barajlarda bulunan su miktarı 680 milyon 758 bin metreküp seviyesinde ölçüldü.
Verilere göre toplam doluluk oranı yüzde 46,80 olarak belirlenirken, kullanılabilir su rezervini ifade eden aktif doluluk oranı yüzde 40,60 seviyesinde gerçekleşti. Aktif kullanılabilir su miktarı ise 529 milyon 51 bin metreküp olarak açıklandı.
ARITMA TESİSLERİNDEN KENTE 1,6 MİLYON METREKÜP SU VERİLDİ
ASKİ'nin yayımladığı verilere göre İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi'nden bir günde 1 milyon 490 bin 102 metreküp su şebekeye verildi. Pursaklar Su Arıtma Tesisi'nden 40 bin 864 metreküp, Çubuk Su Arıtma Tesisi'nden ise 46 bin 700 metreküp su sisteme aktarıldı.
Kent genelinde aynı gün içerisinde abonelere ulaştırılan toplam su miktarı 1 milyon 627 bin 623 metreküp olarak kayıtlara geçti. Günlük tüketim ve dağıtım verileri, Ankara'nın içme suyu ihtiyacının farklı arıtma tesisleri aracılığıyla karşılandığını ortaya koydu.
EN FAZLA SU ÇAMLIDERE BARAJI'NDAN SAĞLANDI
Günlük işletme verilerine göre içme suyu temininde en büyük pay Çamlıdere Barajı'ndan karşılandı. Barajdan 944 bin 236 metreküp su çekildi. Kurtboğazı Barajı'ndan 543 bin 216 metreküp, Kesikköprü Barajı'ndan ise 2 bin 650 metreküp su sisteme aktarıldı. Aynı tarihte baraj havzalarına ulaşan su miktarı 157 bin 113 metreküp olarak ölçüldü.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.