BAŞKENT’İN TERÖR BİLANÇOSU

BAŞKENT’İN TERÖR BİLANÇOSU

Başkent Ankara’da son 10 yılda 5 bombalı hain saldırı meydana geldi. Türkiye’nin kalbinde yaşanan kanlı saldırılarda 153 kişi hayatını kaybederken 450 kişi de ağır bir şekilde yaralandı.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Kanlı terör saldırıları Başkent’te giderek artıyor. Ankara’da son 10 yılda 5 bombalı hain saldırı meydana geldi. Bu üzücü olaylarda 153 kişi hayatını kaybederken 450 kişi de ağır bir şekilde yaralandı. Geçmiş yıllarda yapılması planlanan 2 terör eylemi de son anda fark edilerek büyük bir faciadan dönülmüştü.  

İşte Başkent Ankara’da son 10 yılda gerçekleşen ve tümünün intihar saldırısı olduğu bazı kanlı eylemler şöyle:

22 Mayıs 2007. Altındağ ilçesinin Ulus semtinde bulunan Anafartalar Çarşısı önünde, 18.30 sıralarında meydana gelen bombalı intihar saldırısı sonucu patlamada 9 kişi öldü. 110’dan fazla kişi de yaralandı. Saldırıyı, PKK mensubu Güven Akkuş'un gerçekleştirdiği tespit edildi.

20 Eylül 2011. Çankaya ilçesindeki Kızılay Kumrular Caddesi'nde kaldırım kenarına park edilen otomobilde meydana gelen patlama sonucunda 5 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı.

1 Şubat 2013. Ankara’daki Amerikan Konsolosluğu önünde bir intihar bombacısı x-ray cihazından geçerken üzerindeki bombayı patlattı. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de ağır yaralandı.


10 Ekim 2015. Ankara'da düzenlenecek “Barış mitingi” öncesi, mitinge katılacakların toplandığı yerde iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamalarda 109 kişi yaşamını yitirdi. Olayda 48'i ağır 238 kişi yaralandı.

17 Şubat 2016. Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları ve lojmanlarının bulunduğu Devlet Mahallesi’nde bomba yüklü araç trafik ışıklarında bekleyen servis araçlarının yakınında patladı. 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda 61 kişi yaralandı.


Ankara’da yapılması planlanan terör teşebbüsleri de şöyle:

20 Mayıs 2003. Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi üyesi terörist Şengül Akkurt, Kızılay’da bir kafede oturduğu sırada, kafeye bir sivil polisin girmesi sonrasında telaşa kapılarak tuvalete gitmiş üzerindeki bombayı yanlışlıkla patlatmıştı. Olay sonucu faciadan kıl payı dönülmüştü.

11 Eylül 2007. Ankara’daki çok katlı Kurtuluş Otoparkı’nda 600 kilo patlayıcı yüklü bir minibüs ele geçirilmişti. Başkent’i facianın eşiğinden döndüren bombanın "Gübre bombası" olarak bilinen sodyum nitrat olduğu belirlenmiş, bomba yüklü aracın PKK ile ilişkili olduğu ortaya çıkmıştı.

30 Aralık 2015. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Mamak'ta düzenlediği operasyonda yılbaşında eylem yapma hazırlığında bulunan 2 IŞİD'lı canlı bombayı kıskıvrak yakalamış terör saldırısını son anda önlemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.