Başkentte barajlardaki su seviyesi geriledi

Başkentte barajlardaki su seviyesi geriledi

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi verilerine göre, Ankara’ya su sağlayan barajlardaki doluluk oranı geçen yılın aynı dönemine kıyasla düşüş göstererek yüzde 28,09 olarak ölçüldü.

Başkentte baraj doluluk oranlarına ilişkin güncel veriler paylaşıldı. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından açıklanan rakamlara göre, Ankara’ya su sağlayan barajların toplam doluluk oranı geçen yılın aynı dönemine göre gerileyerek yüzde 28,09 seviyesine indi. Bir önceki yıl aynı tarihte yüzde 29,43 olarak kaydedilen oran, bu yıl yaklaşık 1,34 puanlık düşüş gösterdi.

SU MİKTARINDA DEĞİŞİM YAŞANDI

Barajlardaki toplam su miktarı da azalma kaydetti. Geçen yıl mart ayında 428 milyon metreküp seviyesinde bulunan su miktarı, bu yıl 408 milyon metreküp olarak ölçüldü. Öte yandan aktif kullanılabilir su miktarında artış görüldü. 2025 yılında 239 milyon metreküp olan aktif su miktarı, 2026’da 256 milyon metreküpe yükseldi.

TÜKETİMDE ARTIŞ DİKKAT ÇEKTİ

Kente verilen günlük su miktarında da artış yaşandı. Geçen yıl günlük ortalama 1 milyon 315 bin metreküp su sağlanırken, bu yıl rakam 1 milyon 403 bin metreküpe çıktı. Artan nüfusla birlikte su tüketiminde yükseliş kaydedildi.

BARAJLARDA FARKLI DOLULUK ORANLARI

Barajlar arasında doluluk oranlarında farklılık gözlendi. Kesikköprü ve Kargalı barajlarında doluluk oranı yüzde 100 olarak ölçülürken, Türkşerefli Barajı’nda oran yüzde 5 seviyesinde kaldı. Çamlıdere Barajı’nda doluluk yüzde 23 civarında gerçekleşirken, Eğrekkaya Barajı’nda yüzde 53 seviyesine ulaştı.

YAĞIŞ VERİLERİ PAYLAŞILDI

Yılın ilk aylarında barajlara gelen su miktarında değişkenlik yaşandı. Ocak ve şubat aylarında yüksek girişler kaydedilirken, mart ayında gelen su miktarı daha düşük seviyede ölçüldü. Açıklanan veriler, başkentte su kaynaklarının mevcut durumunu ortaya koydu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.