Başkent'te Doğal Gaz Krizi

Başkent'te Doğal Gaz Krizi

Mamak Mutlu Mahallesi’nde bulunan bir apartmana 2 yıldır doğalgaz verilemiyor. Çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen apartman sakinleri, yaptıkları başvuruların maliyeti yüksek diye geri çevrildiğini söylerken, yetkililerden bir an önce bu problemin

ADEM GÜRSOY –HABERVAKTİM

Türkiye’nin başkentinde doğal krizi yaşanıyor. Mamak’ın Mutlu Mahallesi 723/4 Sokak’ta bulunan Kayalar Apartmanı’na iki yıldır doğalgaz hattı döşenmiyor. Yapılan başvurular; maliyetin 40-50 bin TL’yi bulduğu, bunun ise çok yüksek olduğu gerekçesiyle geri çevriliyor. Perişanlık çektiklerini söyleyen apartman sakinleri bir an önce yetkililerin bu problemi çözmesini bekliyor.

2 YILDIR BEKLETİYORLAR

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan apartman yöneticisi Kaya Bozbaş, şunları söyledi: İki senedir doğal gazımızı alamıyoruz. İki yıl önce 20 Mart’ta doğalgaz müracaatında bulunmuştuk ama bir türlü doğalgaz hattını döşemediler. Başbakanlığa dilekçe verdik bir cevap alamadık. Enerji Bakanlığı’na başvurduk bir cevap gelmedi. Başkent Gaz Genel Müdürü ile gittik görüştük ama olumlu bir sonuç çıkmadı. Başkent Gaz’ın bize verdiği cevap şöyle: “Maliyeti yüksek oluyor. Bize 40-50 bin TL’ye mal oluyor sizden alacağımız 4-5 bin lira ile bunu karşılayamayız. Bu yüzden beklemeniz gerekiyor.” Bozbaş, “bizi bu şekilde iki yıldır bekletiyorlar” ifadelerini kullandı.

HAMİLELER, YAŞLILAR, HASTALAR VAR

Bu apartmanda hamile kadınlar var, yaşlılar var, hastalar var hepimiz çok sıkıntı çekiyoruz diyen Bozbaş, açıklamalarına şöyle devam etti: Bina doğal gazlı olarak planlandığı için, soba bacaları da yok. Dolayısıyla eve soba da kuramıyoruz. Elektrikli sobalarla ısınmaya çalışıyoruz. Bu da hem yeterli olmuyor hem de bize maliyeti çok fazla oluyor. Yetkililerden bir önce çözüm bekliyoruz. Belediye; konuyla bizim bir ilgimiz yok, doğal gazla ilgili şirketler özelleştiği için bizimle bir ilgisi kalmadı şeklinde açıklama yaptı. Çoluk çocuk hepimiz perişan haldeyiz bu konuyla kim ilgileniyorsa yetkililerden çözüm bekliyoruz.

HAKKARİ’DE VAR BAŞKENT’TE YOK

Ülkenin başkentinde böyle bir sıkıntı yaşamalarının üzüntü verici olduğunu söyleyen Bozbaş, şunları söyledi: “Şimdi ki Cumhurbaşkanımız, Başbakanken meydanlarda Hakkari’ye doğalgaz götürdük diyordu ama biz ülkenin başkentinde doğalgaz alamıyoruz. Buradaki insanların hepside Ak Parti’ye oy veriyoruz. Eğer suçumuz Ak Parti’ye oy vermekse bundan böyle vermeyiz.”

ÇOCUKLARIMIZ VAR, SIKINTIDAYIZ

Önümüz kış ayı, yine sıkıntı yaşayacağız diyen Emine Aydoğmuş ise şu ifadeleri kullandı: “İki tane küçük çocuğumuz var, evi ısıtamayınca hastalanıyorlar böylece ciddi problemler yaşıyoruz. Elektrik faturası çok geliyor ayrıca sıcak su için ve mutfakta kullandığımız bir tüp 80 lira. Böyle olunca maliyeti de bize çok oluyor, karşılamakta zorlanıyoruz. Yetkililerden çözüm bekliyoruz.”

KIŞ AYINDA AKRABALARDA KALIYORUZ

Apartmanda yaşayan bir diğer vatandaş Murat Tüysüz ise şunları söyledi: Kış ayında ısınamadığımız için kendi evinde oturamıyorum, akrabalarımızda yaşamak zorunda kalıyoruz. Bir üst sokakta doğalgaz varken bizim sokakta doğalgazın olmaması anlaşılır bir şey değil. Yetkililerden çözüm bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.