Başkent’te elektrik kesintileri: Çankaya başta olmak üzere bazı ilçelerde enerji verilemiyor
Başkent Elektrik Dağıtım AŞ tarafından yapılan bilgilendirmeye göre 20 Aralık tarihinde Ankara’nın çeşitli ilçelerinde şebeke arızaları nedeniyle elektrik kesintileri yaşanıyor.
Başkent Elektrik Dağıtım Şirketi, Ankara genelinde meydana gelen arızalar sebebiyle bazı mahallelerde geçici süreyle enerji sağlanamadığını duyurdu. Yapılan açıklamada, ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğü ve enerji arzının planlanan saatler içerisinde kademeli olarak yeniden sağlanacağı bildirildi. Kesintilerin, ağırlıklı olarak şebeke kaynaklı teknik sorunlardan oluştuğu ifade edildi.
ÇANKAYA’DA GENİŞ KAPSAMLI KESİNTİ
Elektrik kesintilerinin en yoğun hissedildiği ilçelerden biri Çankaya oldu. Bahçelievler ve Yukarı Bahçelievler mahallelerinde bulunan birçok sokakta arıza tespit edildiği aktarıldı. Aynı ilçede Mustafa Kemal, Üniversiteler, Fidanlık, Kocatepe, Kültür, Meşrutiyet ve Çukurambar mahallelerinde de çeşitli sokakları kapsayan enerji kesintileri yaşanıyor. Yetkililer, bazı bölgelerde enerjinin en kısa sürede verileceğini, bazı noktalarda ise onarım çalışmalarının ardından gece saatlerinde elektrik sağlanmasının planlandığını bildirdi.
ONARIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Başkent EDAŞ yetkilileri tarafından paylaşılan bilgilere göre, tespit edilen arızaların giderilmesi amacıyla teknik ekipler eş zamanlı olarak sahada görev yapıyor. Enerji arzının sağlanacağı saatlerin, yürütülen çalışmalara bağlı olarak değişiklik gösterebileceği kaydedildi. Vatandaşların güncel kesinti bilgilerine şirketin resmi kanalları üzerinden ulaşabileceği hatırlatıldı.
DİĞER İLÇELERDE DURUM
Keçiören, Yenimahalle ve Mamak ilçelerinde de gün içinde kısa süreli ve farklı zaman aralıklarını kapsayan elektrik kesintilerinin yaşanabileceği bildirildi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.