Başkentte fuar alanı inşaatı bitmek bilmiyor

Başkentte fuar alanı inşaatı bitmek bilmiyor

Türkiye Ağaç İşleri Federasyon Başkanı Hüseyin Taklacı, bitmek bilmeyen fuar alanı inşaatıyla ilgili “Dünya başkentleri arasında tek fuar merkezi olmayan Ankara’dır. Bu durum Ankara’ya yakışmıyor” dedi.

Türkiye Ağaç İşleri Federasyon Başkanı Hüseyin Taklacı, Ankara’da yıllardır inşaatı tamamlanmayan fuar alanı hakkında açıklamalarda bulundu. Ankara’da 12 yıldır inşaatı bitmeyen fuar alanı hakkında sert konuşan Başkan, “Dünya başkentleri arasında tek fuar merkezi olmayan Ankara’dır” dedi. Taklacı, halen inşaat halinde bulunan Ankara Fuar Alanı’nın bir an önce tamamlanması için çağrıda bulundu.

TÜRK SANAYİSİNİN İHTİYACI

2011 yılında Uluslararası Ankara Fuar ve Gelişme Sahası Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edilen ve 2018 yılında inşaatına başlanan ‘Ankara Uluslararası Fuar Alanı’ inşaatı halen tamamlanmadı. 2019 yılsonunda açılacağı Ankara Ticaret Odası tarafından bildirilen fuar alanıyla ilgili, 2021 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve diğer ortak firmalarının fuar alanını tamamlamak istediği ancak mahkemelerinin devam ettiği, karar sonrası inşaatın devam edeceği kaydedilmişti. Mahkeme süreci ise fuar şirketi lehine sonuçlanmıştı. Başkan Taklacı, konuyla ilgili olarak en son yaptığı açıklamada “Fuar alanı sadece mobilya sektörünün değil, Türk sanayisinin ihtiyacıdır. Burada diğer sektörlerde fuar yapacak yani Ankara’ya bir istihdam kapısı olacak. Ankara Fuar Alanı bir an önce hızlandırılıp bitirilmeli, başkentimize yakışır bir fuar alanı kazandırılmalıdır” şeklinde konuştu.

skype-lnk-001.jpg

“CUMHURBAŞKANIMIZ EL ATMALI”

Ankara Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi adıyla faaliyete geçmesi planlanan fuar alanının Akyurt ilçesinde yer alması planlanıyor. Projenin ilk aşamasında 50 bin metrekare sergi ve etkinlik alanı ve 50 bin metrekare konferans yiyecek, içecek ve servis hizmetleri alanlarını, ikinci aşama ise 100 bin metrekare kapalı sergi alanını içeriyor. Taklacı, açıklamasının devamında “Dünya başkentleri arasında tek fuar merkezi olmayan Ankara’dır. Buradan özellikle yetkililere sesleniyoruz. Fuar merkezinin bir an önce Ankara’ya kavuşturulması gerekiyor. Bu fuar merkezi olursa Ankara’daki bütün sektörleri bugün canlandırır. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu işe el atması gerekiyor. Kimler bu işin projenin içerisindeyse bu işin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Ankara’ya yakışmıyor” dedi.
Taklacı daha önce yaptığı açıklamalarda da başta mobilya sektörü olmak üzere diğer sektörlerin fuarlar yapamamasından üzüntü duyduğunu dile getirerek yapılacak fuarların tamamı yerli ve katma değerli ürünleri dış pazarlara sunma fırsatı yarattığını belirtmişti.

Cemal Emre Kurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.