Başkent'te havuzlar buz tuttu

Başkent'te havuzlar buz tuttu

Kuru soğukların etkili olduğu Başkent’te havuzlar buz tuttu. Soğuk algınlığı nedeniyle hastanelerin çocuk acil servislerinde ise yoğunluk oluştu.

Ankara’da eksi 15 dereceye kadar düşen soğuk havalar dışarı çıkan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Gece ayazın etkili olduğu kentte parklardaki havuzlar buz pistine döndü. Soğuğun etkisiyle hasta düşen vatandaşlar hastaneleri doldurdu. Soğuklar en çok bağışıklığı zayıf olan çocukları etkiledi. Hastanelerin çocuk acil servislerinde soğuk algınlığı vakaları nedeniyle yoğunluk yaşandı. Kuru soğukların etkili olduğu günlerde balkona asılan çamaşırlar dondu. Sokaklardaki en ufak su birikintisinin soğuktan donduğu günlerde caddelerin tenha görüntüsü dikkatlerden kaçmadı.

HAVUZLAR BUZ TUTTU
Hava sıcaklık değerlerinin sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü Başkent’te don olayları görüldü. Yollardaki en ufak su birikintisinin donduğu ortamda parklardaki süs havuzları da buz tuttu. Abdi İpekçi Parkı’ndaki geniş havuz buz pistine dönmüş görüntüsü Başkentlileri şaşırttı. Buradan geçen vatandaşlar donmuş havuzu merakla gözledi ve fotoğrafını çekenler oldu. Yağışsız geçen günlerde kuru soğuklar kentte yaşamı etkiledi. Sıfırın altında seyreden soğuklarda sokaklardaki en ufak su birikintileri buz tuttu. Geceden balkona asılan çamaşırların sabahleyin donmuş görüntüsüyle karşılaşan vatandaşlar şaşkına döndü. Belediyenin sokak hayvanları için parklara koyduğu su kapları da soğuktan dondu. 2017 yılının en soğuk günlerinin yaşandığını belirten uzmanlar vatandaşları don olaylarına karşı uyardı.

ÇOCUK ACİLLERDE YOĞUNLUK
Dondurucu soğukların etkili olduğu Ankara’da acil servislerde yoğunluk yaşandı. Soğuk algınlığı vakalarıyla hastanelere gelenlerin çoğunluğunu bağışıklık sistemi yetirince gelişmemiş olan çocuklar oluşturdu. Hacettepe çocuk acil servisinde kucağındaki bebekle sıra bekleyen annelerin oluşturduğu yoğunluk dikkat çekti.  6 aydan sonra bağışıklık kazanmaya başlayan çocukların 6 yaşına kadar hastalıklara kolay yakalanabildiğini belirten uzmanlar 6 yaşından küçük çocuğu olan ailelere uyarılarda bulunuyor. 200’den fazla grip virüsünün bulunduğu belirtilerek çocukların bu virüslere karşı zayıf olduğu nedeniyle çabuk hastalandığını söylüyorlar. Hastalanan çocukların geç kalınmadan tedavi için hastanelere getirilmesi gerektiğini belirten uzmanlar ihmallerin daha ciddi durumlara yol açabileceği konusunda ailelere uyarılarda bulunuyor.

HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.