Batı'nın Yayınlarına Dikkat!

Batı'nın Yayınlarına Dikkat!

Toplumda aile odaklı sorunları tespit etmek için çalışmalara başlayan Yuva- Kur, Batı emperyalizmine hizmet eden yayınlardan kaçınarak, kendi değerlerimizi gençlere aktaran yapımlara ağırlık verilmesini istedi.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Uluslararası Aile Sempozyumu’nda  ‘medya, aile ve din’ konusunu bilimsel olarak masaya yatıran ve sonuç bildirgesini kamuoyu ile paylaşan YUVA-KUR Derneği, kitaplaştırdığı tebliğleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na takdim edecek.  Toplumda aile odaklı sorunları tespit etmek, uzmanlarına tartıştırmak, ortaya çıkan sonuçları çözüm önerisi olarak karar alıcı iradeye sunmak amacıyla yola çıkan YUVA-KUR, söz konusu kitapta özetle şu önerilere yer verdi:
15 TEMMUZ’DA MEDYA SINAVI BAŞARI İLE GEÇTİ
“Meş’um, uğursuz 15 Temmuz ihanet darbesini önlemede medyanın olumlu rolünü milletçe gördük. Medya bu sınavı başarıyla geçmiştir. Hiçbir şey 15 Temmuz öncesi gibi olamaz. Medya için de yeni bir pradigma, köklü bir değişim başlamalı. Bu değişim millet, vatan, din ve aile odaklı olmalı. İslam’a ve aile değerlerimize zarar verici olmamalı.”
EĞİTİCİ- ÖĞRETİCİ DİZİLERE AĞIRLIK VERİLMELİ
“Başta TRT kanalları olmak üzere dinimizin ve Müslüman Türk geleneklerinin esas alındığı Aile hayatını özendirici, aile içi iletişimleri edep içerisinde anlatan” aile dizileri”,(Yunus Emre dizisi gibi) gençlerimize tarih şuuru verici diziler (Diriliş Ertuğrul gibi) çocuklarımız için eğitici ve öğretici milli çizgi filmler Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesinden desteklenmelidir. Yılın aile filmine ödüller verilmeli.”
MEDYA SÖMÜRGECİLİĞİN ARACI OLMAMALI
“Batı, Müslümanlarla savaşında önce sinemalarla, günümüzde ise medya  ile kendi değerlerini gençlerimize benimsetir, İslami aile değerlerimizi zayıflatarak celladına aşık yaparlar. Yerli medyamız Batı emperyalizmine hizmet edecek yayınlardan kaçınmalıdır.”
MEDYA VE DİN ALGISI
“Medya dinle ilgili bir haber yapacağı zaman Diyanet İşlerine danışmalıdır. Bu sinema sektörü içinde geçerlidir. Diyanet İşleri Başkanlığı medya izleme kurulu oluşturarak medya ve sinemada dini değerlere uymayan senaryoları denetleyerek uygunluğu sağlanmalıdır. Bu tür dizi ve filmlere sponsor olan firmalar aile değerlerine uymayı şart koşmalıdır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.