Bayram şekeri tezgahlara zamlı indi: Fiyatlar dikkat çekiyor

Bayram şekeri tezgahlara zamlı indi: Fiyatlar dikkat çekiyor

Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte, bayramların vazgeçilmezi şeker ve çikolatalar tezgâhlardaki yerini aldı. Şeker fiyatları görenlerin dudaklarını uçuklattı.

11 ayın sultanı Ramazan ayına veda etmeye hazırlandığımız şu günlerde bayram alışverişi hazırlıkları da tüm heyecanı ile başladı. Bayramların vazgeçilmezi şeker ve çikolatalar tezgâhlardaki yerini aldı. Bu yıl ki şeker fiyatları, geçen sene ki fiyatları ikiye katladı. Geçtiğimiz yıl kilosu 80 TL’lerden satışa sunulan bayram şekeri, bu yıl 400 TL’lere kadar çıkıyor. Durum böyle olunca fiyatları gören vatandaşlar alışverişte kiloyu düşürdü. Gazetemize bayram şekerlerindeki artış hakkında konuşan Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Aytaç Sevimli, “Şeker fiyatları geçen seneye göre ikiye hatta bazı çeşitlerde ise üçe katlandı. Üretici firmalara fiyat artışını nedenini sorduğumuzda ise artan maliyetleri söylüyorlar” dedi.

kapak.jpg

FİYATLAR İKİYE KATLADI

Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Aytaç Sevimli, şeker ve çikolatanın geçtiğimiz yıla göre fiyatına yüzde 50’yi geçkin bir zam geldiğini belirtti. Bu artışın sebebinin ise artan maliyetlerinden kaynaklı olduğunu aktaran Sevimli, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Her sene olduğu gibi Ramazan ayının son günlerine gelmiş bulunmaktayız. Ramazan Bayramı dolayısıyla esnaflarımızda bayram hazırlıkları başladı. Birçok şeker çeşidi esnaflarımızın tezgâhlarındaki yerini aldı. Şeker fiyatları geçen seneye göre ikiye hatta bazı çeşitlerde ise üçe katlandı. Üretici firmalara fiyat artışını nedenini sorduğumuzda ise artan maliyetleri söylüyorlar. Zamma gerekçe olarak ham madde fiyatları ve döviz kurundaki dalgalanmalardan olduğunu söylüyorlar. Bu seneki en çok zam şampiyonu Antep fıstıklı lokum olduğunu söyleyebiliriz.”

satislarimiz-normalinde-ilerliyor-kismina-eklenecek.jpg

“SATIŞLARIMIZ NORMALİNDE İLERLİYOR”

Son 2 gün kala hareketliliğin daha da artacağını düşündüklerini dile getiren esnaf Ökkeş Kaya, “Bayram şekerleri tezgâhlara indi. Geçen yıla göre gözle görülür bir fiyat artışı var. Bu durum özellikle çikolata çeşitlerinde yaşandı. Fiyatları gören müşterilerimizden yüksek olmasından dolayı tepki alıyoruz. Haliyle vatandaşlarımız bayramı çıkaracak kadar şeker alıyor. Şuan da satışlarımız normalinde ilerliyor. Vatandaşlar şekerin yanı sıra bol fındıklı, fıstıklı ve cevizli lokum çeşitlerini de tercih ediliyor” ifadeleri kullandı.

kapak-001.jpg

KİLOSU 100 TL İLE 400 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Bu yıl ki şeker fiyatları, geçen sene ki fiyatları ikiye katladı. Şeker ve çikolata fiyatları kalitesine ve lezzetine göre değişiklik gösteriyor. Geçtiğimiz yıl kilosu 80 TL’lerden satışa sunulan bayram şekeri, bu yıl 100 TL’den başlıyor. Özellikle çikolata çeşitleri 400 TL’lere kadar artış gösteriyor.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.