Berberlerde BAYRAM TELAŞI

Berberlerde BAYRAM TELAŞI

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte yoğunluk yaşayan berberlerden vatandaşa işlerinizi arife gününe bırakmayın uyarısı.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala müşteri yoğunluğu yaşayan berberler, şimdiden fazla mesaiye başladı. Berberler vatandaşın saç ve cilt bakımlarını arife gününe bırakmamaları konusunda uyardı.
Altındağ Battalgazi Mahallesinde berber dükkânı bulunan Ali Kabakçı, vatandaşlara daha iyi kalite ve hizmet sunabilmeleri için vatandaşların saç ve cilt bakımlarını son günlere bırakmamaları için çağrıda bulundu. Bayram yoğunluğunun şimdiden başladığını belirten Kabakçı, müşterileri mağdur etmemek için randevu sistemiyle çalıştıklarını belirtti.

Sabaha kadar çalışıyoruz

Vatandaşların genelde işlerini son güne bıraktığını belirten Kabakçı, “Vatandaşlarımız saç kesim ve cilt bakım işlerini arife gününe bırakıyorlar. Bu da bizim gece geç saatlere kadar çalışmamıza neden oluyor. Sürekli ayakta iş yaptığımızdan dolayı yoruluyoruz ve performans düşüklüğü olabiliyor. Bu da vatandaşın kaliteli hizmet almasını engelliyor. Gelen müşterileri mağdur bırakmamak için bayram öncesi hiç uyumayan meslektaşlarımız oluyor. Bayramın 1. Gününü uyuyarak geçirmek zorunda kalıyorlar. Müşteri yoğunluğundan dolayı saç kesimini hızlı yapmak zorunda kalıyoruz.

Durum böyle olunca da kaliteli hizmetten ödün vermiş oluyoruz.” Şeklinde konuştu.Müşteri yoğunluğundan memnun olduğunu dile getiren Kabakçı, müşteri memnuniyeti için gelen tüm müşterileri, saç ve cilt bakımlarını son günlere bırakmamaları için önceden uyardıklarını, belirtti. Kabakçı, “ 17 yıldır kuaförlük yapıyorum. Müşterilerime özel günlerde saç kesim işlerini 4-5 gün önceden yaptırmalarını tavsiye ederim. Çünkü saç, kesiminden 4-5 gün sonra oturur, müşterinin istediği gibi olur. Hem de bizlerde yoğunluk yaşanmaz.” dedi. 

Berber Seçimine Dikkat

Vatandaşların bayram öncesi olası bir sağlık sorunu yaşamamaları için berber seçimine dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Kabakçı, “Bizim meslekte temizlik ve sağlık bilgisi çok önemli. Makas, tarak, tıraş makinesi gibi ortak kullanılan malzemelerin temizliği ve dezenfekte edilmesi temel kurallardan biri olmalı.” şeklinde konuştu. Hijyenik olmayan kuaför ürünlerinin bazı bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkardığını belirten Kabakçı, vatandaşların bu konulara dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.