Beyaz et sektörüne 8 ilde dev operasyon
Adalet Bakanlığı, beyaz et sektöründe piyasa düzenini bozduğu ve haksız fiyat artışlarına yol açtığı değerlendirilen faaliyetlere ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 8 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı.
Beyaz et sektöründe piyasa düzenini bozduğu ve tüketici aleyhine fiyat hareketlerine yol açtığı değerlendirilen faaliyetlere yönelik geniş kapsamlı bir adli süreç başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek tarafından yapılan açıklamada, operasyonların Adalet, İçişleri, Ticaret ile Hazine ve Maliye bakanlıklarının koordinasyonunda gerçekleştirildiği belirtildi. Rekabet Kurumu ve MASAK birimlerinin de sürece destek verdiği aktarıldı.
13 ŞİRKETE DENETİM KAYYUMU ATANDI
Soruşturma kapsamında dikkat çeken uygulamalardan biri de şirketlere yönelik atamalar oldu. Piyasa işleyişinin kesintiye uğramaması ve tedarik zincirinin devamlılığının sağlanması amacıyla 13 şirkete denetim kayyumu atandığı bildirildi.
Kayyum atanan şirketler arasında sektörde faaliyet gösteren büyük ölçekli üretici ve gıda firmalarının bulunduğu belirtildi. Denetim sürecinin, şirket faaliyetlerinin hukuka uygun şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla sürdürüleceği ifade edildi.
32 ŞÜPHELİ HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI
Soruşturma kapsamında serbest rekabet ortamını ihlal ederek fiyatları tüketici aleyhine yönlendirdikleri değerlendirilen 32 kişi hakkında gözaltı, arama ve el koyma işlemleri uygulandı. Şüphelilerin farklı illerde eş zamanlı olarak yürütülen operasyonlarla gözaltına alındığı bildirildi.
Adli sürecin, piyasada haksız kazanç elde edilmesini önlemek ve tüketicilerin temel gıda ürünlerine erişimini güvence altına almak amacıyla yürütüldüğü kaydedildi.
KURUMLARDAN KOORDİNELİ SORUŞTURMA SÜRECİ
Operasyonun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütüldüğü, süreçte İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün yanı sıra Rekabet Kurumu ve ilgili denetim birimlerinin görev aldığı açıklandı. MASAK tarafından mali incelemelerin yapıldığı belirtildi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, ekonomik hakların korunması ve piyasa düzeninin sağlanmasına yönelik hiçbir usulsüzlüğe müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etti. Soruşturmanın çok yönlü şekilde devam ettiği aktarıldı.
Kaynak:HABER MERKEZİ / AJANSLAR

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.