Bilişim çağında İNTERNETLERİ YOK

Bilişim çağında İNTERNETLERİ YOK

Mamak’ta vatandaşlar internet sorunu yaşıyor. Türközü mahalle halkı günümüz bilişim çağında internet hizmeti alamadıkları gerekçesiyle isyan ediyor. 

21. yüzyıl Türkiye’sinin Başkent’i Ankara’da internet altyapısı olmayan semtler bulunuyor. Mamak Türközü Mahallesi 437. Cadde’de oturan halk, günümüz bilişim çağında internete erişememekten şikayetçi. Civarda oturan birçok gazeteci, esnaf gibi meslek grubundan vatandaşlar büyük mağduriyet yaşıyor. 

Türk Telekom’a başvuran kişilere internet altyapısının olmaması gerekçe gösteriliyor. Vatandaşlar altyapının bir an evvel oluşturulmasını ve bu mağduriyetin giderilmesini istiyor. Vatandaş Türk Telekom’un görevi olan internet altyapısının kurulması için gereken bedelleri ödemeye de hazır olduğunu ifade ediyor. Ancak yaşanan mağduriyetin muhatabı olan Türk Telekom yetkilileri tarafından insanlara olumlu bir geribildirim sağlanmıyor. Telekoma defalarca başvuruda bulunan mahalle sakinleri hiçbir gelişme yaşanmamasından rahatsızlığını dile getiriyor.

SÜRE BİLE VERMEDİLER

Mamak’ın merkezi yerleşim yerlerinden bir tanesi olan Türközü Mahallesi görevi internet altyapısı ve erişimi sağlamak olan Türk Telekom tarafından ihmal ediliyor. Bu durum nedeniyle mağduriyet yaşayan Türközü 437. Cadde’de oturan vatandaşlar “ 21. Yüzyılda Türkiye’nin Başkent’inde internete erişemiyoruz” şeklinde sitem ediyorlar. Yetkililere “Ne zaman internete kavuşacağız?” sorusunu defalarca yönelttiklerini belirten mahalleli herhangi bir sürenin verilmemesine de dikkat çekerek tepki gösteriyor. 

KASIT MI VAR?

Türk Telekom gibi köklü bir firmanın günümüz iletişim çağında Başkentlilere yaşattığı mağduriyet vatandaşı isyan ettiriyor. İnsanlar bütün ücretleri ödemeyi göze aldığı halde hizmet alamamaktan rahatsızlık duyuyor. 
Mamak Türközü 437. Cadde sakinlerinden evde bilgisayar başında çalışan F. Tufan Türk Telekom tarafından mağdur edildiğini söylüyor. Mahalleli internet altyapısı olmadığı için 3G mobil modemler kullanıyor. Mobil internetler kotalı olarak ve fahiş fiyatlarla kişilere dayatılıyor. Vatandaş buna kasıtlı olarak mı yönlendiriliyoruz? şeklinde görüşler de dillendiriliyor. Başkent’te internet sıkıntısı yaşayan insanlar bu sorunların bir an evvel çözüme kavuşturulmasını istiyor.

HAKAN ŞAHİN  - HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.