Bina Krizi Çözülüyor

Bina Krizi Çözülüyor

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde bir türlü çözülemeyen bina sorununu 3 ay önce gündeme getirmiştik. Haberimizin ardından harekete geçen yetkililer yeni diş hekimliği binası için çalışmalara başladı.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Habervaktim Gazetesi olarak ‘Bina Krizi Devam Ediyor’ başlığıyla Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği’nde yaşanan bina sıkıntısını gündeme getirmiştik. 3 ay önce yaptığımız haber sonrası yetkililer harekete geçti ve yeni bina çalışmalarına başlandı. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği’ne tahsis edilen TÜBİTAK arazisinde yıkım çalışmaları sürüyor.

ÖĞRENCİLER RAHATLAYACAK

Yaklaşık 2 yıl önce Konya Yolu üzerinde yer alan Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin hemen yanında bulunan TÜBİTAK arazisi, Diş Hekimliği Fakültesi'ne devredilmişti. Arsa üzerindeki TÜBİTAK rüzgâr tüneli kalırken diş hekimliği binasının inşaatı için yıkım işlemine başlandı. Fiziki yetersizlik nedeniyle fakültede ders işlenirken sıkıntı çeken öğrenciler ise binanın tamamlanmasıyla rahat bir nefes alacak.

DEKAN SÖZÜNDE DURDU

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı'na seçilirken bu sorunun çözümü konusunda söz veren Prof. Dr. Gürkan Gür, sözünde durmuş oldu. Geçtiğimiz yıllarda Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi için yapılan bina ise hastaneye uygun olmadığı için Ankara Üniversitesi tarafından idari binaya çevrilmiş. Rektörlüğün el koyduğu bina hakkında ise birtakım iddialar ortaya atılmıştı. Bina nedeniyle devletin zarara uğratıldığı öne sürülüyordu. Uzun süre mahkemelik olan ve kapalı kalan binanın neden idari binaya çevrildiği de akıllarda soru işareti oluşturuyor.

ÖĞRENCİLER BEZMİŞTİ

3 ay önce gündeme getirdiğimiz haber şöyleydi: "Konya Yolu üzerinde yer alan Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde birçok muamma yaşanıyor. Fiziki yetersizliklerden dolayı uzun süredir sıkıntı yaşanan fakültede yaşananlar öğrencileri bezdirmiş durumda. Daha önce diş hekimliği için yapılan binanın üniversitenin idari binasına dönüştürülmesi ve tahsis edilen TÜBİTAK arazisinde her hangi bir çalışma yapılmaması tepkilere neden oluyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.