Bina Krizi Devam Ediyor

Bina Krizi Devam Ediyor

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde bir türlü bina sorununa çözüm bulunamıyor. Fiziki yetersizlikten dolayı öğrenci ve tedavi gören vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığı fakültede birçok sorun var. Ayakta ve tabure üzerinde eğitim gören öğre

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Konya Yolu üzerinde yer alan Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde birçok muamma yaşanıyor. Fiziki yetersizliklerden dolayı uzun süredir sıkıntı yaşanan fakültede yaşananlar öğrencileri bezdirmiş durumda. Daha önce diş hekimliği için yapılan binanın üniversitenin idari binasına dönüştürülmesi ve tahsis edilen TÜBİTAK arazisinde her hangi bir çalışma yapılmaması tepkilere neden oluyor.

BİRÇOK FİZİKİ YETERSİZLİK VAR

Diş hekimliği fakültesindeki sorunları dile getiren öğrenciler “Tabure üzerinde ve ayakta ders görüyoruz. Ders verimliliği çok düşük oluyor birde derslere katılma zorunluluğu var. Okul kontenjanı çok yüksek bina karşılayamıyor bu durumu. Ortalama 1100 – 1200 tane öğrenci var okulda şuan Ankara Üniversitesi’nin idari bina olarak kullandığı yer diş hekimliği için yapıldı. Ancak yetkililer hastaneye uygun olmadığı için buranın dış hekimliği fakültesi yapılamayacağını söyledi ve idari bina yaptılar. Şuan bulunduğumuz binada birçok fiziki yetersizlik var. Tıbbi aletlerin çoğunun miladı dolmuş durumda, 20 tane tedavi koltuğu var her koltuğun başında 2 doktor yer alıyor yani biri boşta kalıyor. 12,30’a kadar çalışmamız lazımken çoğu gün yoğunluktan dolayı 17,00’e kadar çalışıyoruz. 200 öğrenciden 65’i sınıfı geçemiyor, büyük sıkıntılar yaşıyoruz” diye konuştu.

DAHA İNŞAAT ADINA BİR ÇALIŞMA YOK

Yaklaşık 1 buçuk yıl önce Konya Yolu üzerinde yer alan Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin hemen yanında bulunan TÜBİTAK arazisi fakülteye devredilmiş. Arazinin güvenlik görevlisi “TÜBİTAK personeline buradan gideceği söylendi. Arsa 1 buçuk yıl önce diş hekimliğine tahsis edildi, geçtiğimiz kış inşaat yapılacak diye arsadaki ağaçlar söküldü. Daha inşaat adına bir çalışma söz konusu değil ve ne zaman başlanacağı da belli değil. Arsa üzerindeki TÜBİTAK rüzgâr tüneli duracak geri kalan alana fakülte inşaatı yapılacak” dedi.

DEKAN SÖZ VERDİ AMA...
Geçtiğimiz yıllarda Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi için yapılan bina ise hastaneye uygun olmadığı için Ankara Üniversitesi tarafından idari binaya çevrilmiş. Rektörlüğün el koyduğu bina hakkında ise birtakım iddialar ortaya atılıyor. Bina nedeniyle devletin zarara uğratıldığı öne sürülüyor. Uzun süre mahkemelik olan ve kapalı kalan binanın neden idari binaya çevrildiği de akıllarda soru işareti oluşturuyor. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürkan Gür’ün bu sorunun çözümü konusunda söz verdiği ancak herhangi bir çalışma yapılmadığı bilgisi de verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.