Binalarda Kış Hazırlığı

Binalarda Kış Hazırlığı

Soğuk aylara geçilmesiyle birlikte bina görevlileri kış hazırlıklarına girişti. Doğalgaz peteklerinden yüksek ısı verimi almak için basit işlemleri kendileri yapıyorlar. Kışın bina girişlerinde sıkça meydana gelen buzlanma sonucu vatandaşları düşme tehlik

 

 

HAKAN ŞAHİN/HABERVAKTİM

Keçiören Osmangazi Mahallesi’nden apartman görevlisi Satılmış Gökmen, önceden yaşadıkları talihsiz bir olay sonucunda her yıl Aralık ayının ilk haftasında bina önüne kaymayı önleyici olarak kıvırcık paspas serdiklerini söyledi. 3 yıl önce apartman sakinlerinden birinin işe giderken bina önünde donmuş yüzeyde kayarak düştüğünü ve ayağını kırdığını belirtti. Bu gibi olayların tekrarlanmasına engel olmak amacıyla çeşitli önlemler alan Gökmen, kış aylarında her binanın önüne kıvırcık paspas serilmesinin şart olduğunu sözlerine ekledi.

HAVA VARSA PETEKLER ISINMAZ

Kış aylarında kombinin performansını yükselterek daha iyi ısınmayı sağlayacak önlemlerden bir tanesi de peteklerde biriken havanın dışarıya atılması ve kombi su basıncının aralıklarla kontrol edilmesi olduğunu belirten Apartman Görevlisi Gökmen, bunu her daire sahibinin kendisinin de yapabileceğini söyledi. Petekler hava almış ise, sıcak su radyatörlerde dolaşım yapamadığı için petek yeterince ısınmaz, ya da belirli bir kısmı ısınırken yarısı ısınmaz diye konuşan Bina Görevlisi Satılmış Gökmen bu işlemi nasıl yaptığını anlattı. Gökmen, “Peteğin boru bağlantılarının karşısında üst kısımda bulunan ufak vida gibi olan yeri tornavida ile gevşetiyorum. Peteklerde hava var ise ilk başta hava sesi gelecek, hava boşaldıktan sonra su akmaya başlayacaktır. 1 su bardağı su aktıktan sonra vidayı kapatabiliriz. Kombiye en uzak peteklerden bu işlemin yapılmaya başlanması gerekli” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.