Bir kere olsun TAM OLSUN

Bir kere olsun TAM OLSUN

Isıcam kullanılarak yapılan cam balkonlar evlerde yüzde 95’e kadar tasarruf sağlıyor. Cam balkon ustası Hüseyin Özyurt, “Bu işin tadilatı yüksek maliyet ve uzun uğraş gerektiriyor” diyerek cam balkonda malzemenin ve işçiliğin önemini vurguluyor.

Bahar aylarına girilmesiyle cam balkon işleri açıldı. Temiz ve gösterişli bir balkona sahip olmak isteyen vatandaşlar cam balkonu tercih ediyor. Siteler’de bu işle uğraşan “Atlas Cam Balkon ve Alüminyum Doğrama Sistemleri” dükkan sahibi ve cam balkon ustası Hüseyin Özyurt ile görüştük. Cam balkonlarda ısıcamın kullanılmaya başlanması ile evlerdeki ısı kaybının azaldığını ve büyük oranda tasarruf sağlandığını dile getiren Özyurt, cam balkon yaptıracak vatandaşların dikkat etmesi gereken hususları Habervaktim muhabirlerine aktardı. Ucuzcu yaklaşımdan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Özyurt, satış sonrası hizmetin oldukça önemli olduğunu söylüyor.

YÜZDE 95’E VARAN TASARRUF
Cam balkonlarda ısıcamın kullanılmaya başlamasıyla evlerdeki ısı kaybının azaldığını ve büyük oranda kâr sağlandığını vurgulayan Hüseyin Özyurt, “Cam balkonlar ısı yalıtımlı olarak tercih edilmeye başladı. Isıcamlı cam balkon yapıyoruz. Bu işin en basit izahı şudur; PVC’lerin içindeki ısıcamı cam balkonda uyguluyoruz. Isı yalıtımda yüzde 95e varan tasarruf sağlanıyor. İlk etapta pahalıymış gibi gelse de yıla vurduğunuzda yakıttan büyük tasarruf sağlıyor. Ödenen ücreti iki yılda amorti ediyor ve sonrasında sürekli kar sağlıyor.  Uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilir” dedi.

HEM TEMİZ HEM ESTETİK
Dışarıdan gelen kirli maddelerin eve girmesinin engelleyen cam balkonlar aynı zamanda görselliğiyle insanların beğenisini kazanıyor. Bu alandaki birçok yenilikle insanlar daha estetik ve temiz balkonlara sahip oluyor. Cam balkonun vatandaşlar tarafından daha çok tercih edilir olmasını açıklayan Özyurt, “Günümüz şartlarında hava kirliliği ortada. Böyle olunca da toz, pis, kar, su gibi malzemelerin evine girmesini istemeyen vatandaşlar balkonlarını kapatmak istiyor. Bunu halk arasında pimapen diye bilinen PVC ile yaptıran da var. Bize gelip cam balkon yaptıran da var. Tabii ki görselliğe önem veren vatandaşlar cam balkonu tercih ediyor. Cam balkonun görselliği plastik doğramaya göre çok daha iyi” şeklinde konuştu. 

UCUZCU YAKLAŞIMDAN KAÇINILMALI
Cam balkonun yapıldıktan sonra tamir edilmesinin oldukça zor ve maliyetli bir iş olduğunu söyleyen cam balkon ustası Hüseyin Özyurt titiz bir çalışma gerektirdiğini belirterek, “Ucuzcu yaklaşımdan kaçınılmalı. Müşteri ucuz malzemeyi tercih ettiyse bu memnuniyetsizlik ortaya çıkarabiliyor. Bu işi yaptırdıktan sonra tamiratı oldukça zor. Bir balkon maliyetine varabilen tadilatlar ortaya çıkabilir. Onun için ucuza kaçılmamalı ve çalışma alanı titizlikle planlanmalıdır.  Bir kere yapılacak tam yapılacak. İyi araştırılacak, iyi malzeme tercih edilecek, iyi malzemenin yanında iyi işçilikle güzel bir iş ortaya çıkacaktır” şeklinde ifade etti.

Ucuz diye yaptırılan cam balkonlar daha sonradan mağduriyete yol açtığını dile getiren Özyurt, “Piyasada 130- 140 liraya cam balkon yapanlar var. Ancak 4-5 yıl önce bu rakamlara yapılabiliyordu. Şimdi malzemenin kaliteleri değişti. Kilogram ağırlıkları değişti. Kullanılan aksesuarlar değişti. Böyle olunca maliyetler arttı. Ortalama bir balkonun metrekare fiyatı yaklaşık 180 liradan yapılmalıdır ki iyi bir malzeme ve işçilik ortaya çıksın. İyi bir ürün ortaya çıksın. Ucuz etin yahnisi yenmez” dedi.

EN ÖNEMLİSİ SATIŞ SONRASI HİZMET
Cam balkon yaptıracak vatandaşların iş sonrasında da hizmet alabilmek için usta seçiminde hassas davranması gerektiğini belirten Özyurt, “İnsanlar ısı yalıtımı konusunda bilinçlenmeye başladı.  Bu konuda rağbet ortaya çıktı. İnternetten piyasa araştırması, fiyat araştırması, ürün, model araştırması yapılabiliyor. Bu işte en önemli hususlardan birisi, satış sonrası hizmet.

Bizim satış sonrası hizmetlerimiz devam ediyor. Bizde yaptık bitti mantığı yok. Biz işimizin sonuna kadar arkasındayız. Fatura kesip müşterimize veriyoruz. Bu fatura ile yaptığımız işe 2 yıllık garanti veriyoruz. Bizde Adem beye, Hüseyin beye yaptık bitti anlayışı yok. Amacımız bize iş yaptıran müşterilerimizin üst komşusu, alt komşusu, dostları, akrabalarıdır. Zaten çalışmalarımız da bu yönde. Bir kişinin bize beş kişi getireceği kanısı taşıyoruz” şeklinde anlattı.

 HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.