Biz BİZE YETERİZ

Biz BİZE YETERİZ

Referandum sonrası vatandaşın taleplerini değerlendiren Kutlu Mahallesi Ak Parti Temsilcisi Fatih Akdemir, “Halk istikrar ve samimiyet bekliyor. Avrupa Birliğini kimse istemiyor. Avrupa’dan bize hayır gelmez, biz bize yeteriz görüşü ağır basıyor” dedi.

Mamak Kutlu Mahallesi Ak Parti Temsilciliği referandumdan yüzde 61.7 ‘evet’ oyu çıkararak büyük bir başarı sağladı. Temsilci Fatih Akdemir referandum öncesi hedeflerinin yüzde 67 olduğunu ifade etmişti. Buna rağmen Mamak ilçesi geneline göre anlamlı bir evet çıkarmayı başardı. Referandum sonrasında da hız kesmeden çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Kutlu Mahallesi Temsilcisi Fatih Akdemir, mütevazi tavrından ödün vermiyor ve referandumdaki yüzde 67’lik hedeflerimizi tam olarak yakalayamadık ve bundan sonraki dönemler için daha güçlü bir şekilde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Mamak’ın en başarılı temsilerinden biri olan Akdemir, referandum sonrası vatandaşların talepleri hakkında açıklamalarda bulundu. Akdemir, “ Halk FETÖ’cülerin bir an evvel temizlenerek suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor. İstikrar ve samimiyet bekliyorlar. Bunların haricinde Avrupa Birliğini kimse istemiyor. Toplumda Avrupa’dan bize hayır gelmez, biz bize yeteriz görüşü hakim” ifadelerini kullandı. 

EN BAŞARILI TEMSİLCİLERDEN 

Mamak Kutlu Mahallesi’nde uzun yıllardır Ak Parti Temsilciliği görevini yürüten Fatih Akdemir, 16 bin seçmenden 8945’inin evet oyu kullandığını ve yüzde 61.7 ile anlamlı bir evet oyu çıkarttıklarını belirtti. Hedeflerinin daha yüksek olduğunu da ekleyen Akdemir, toplumda bazı kesimlerce yayılan dezenformasyonların vatandaşı etkilediği görüşünde. Referandum sürecinde gücü yettiği oranda çalıştığını belirten Akdemir, “Kapı kapı dolaştık, gidip te oy istemediğimiz kimse kalmadı. Esnaf ziyaretleri gerçekleştirdik. Temsilcilik salonumuzda toplantılar yaptık. Tüm seçmenlerimizi ‘evet’ oyu kullanmaları için ikna etmek için çabaladık” şeklinde konuştu. 

Toplumda yayılan dezenformasyonlara değinen Akdemir, “Suriyeliler konusu vatandaşı etkiledi. Suriyelilere maaş bağlandığı söylentileri var. Bunlar seçmeni etkiledi. Aslı olmayan bilgileri özellikle muhalefet partileri halka anlatarak kafa karışıklığına yol açtılar. Vatandaşın gündeminde başkanlıktan çok kendisinin ve çocuklarının geleceği vardı. Bunlar da hedeflenen oranların altında kalmasına neden oldu” değerlendirmesinde bulundu. 

YENİ DÖNEM TALEPLER 

Referandum sonrası süreçte vatandaşın taleplerini değerlendiren Kutlu Mahallesi Ak Parti Temsilcisi Fatih Akdemir, “Halk FETÖ terör örgütünün bir an evvel temizlenip tüm şüphelerin ortadan kalmasını istiyor. Bir kısım vatandaşın ciddi şekilde idam talepleri var. Asıl istenen bir an evvel bütün suçluların tespit edilip en ağır şekilde cezalandırılması ve bunlar dışında kalan temiz insanların şüphe altında kalmaması. Çünkü insanlar suçsuz da olsa FETÖ’cü olarak iftiraya kurban gitmekten korkuyor.

Bu yüzden suçlu suçsuz ayrımının bir an evvel yapılarak gündemin vatandaşın ihtiyaçlarına kayması gerektiği görüşü hakim. Seçmen gerçekten samimiyet bekliyor. Emekliler maaşlarında iyileştirme bekliyor. Gençler istihdam bekliyor. Vatandaş ile hükümetin birebir temas etmesi isteniyor. Biz mahalle temsilcilikleri olarak bu görevi üstensek de bazı durumlarda üst kademelerle ilişki kurmakta zorluk yaşıyoruz” dedi. 

AVRUPA’DAN FAYDA GELMEZ

Avrupa Birliğine vatandaşın bakış açısını aktaran Akdemir, “Avrupa birliğini kimse istemiyor. Biz bize yeteriz diyorlar. Avupa ülkelerinin hepsinin bize düşman olduğunu düşünüyorlar ve topluluktan bize fayda geleceğine kimse inanmıyor. Bağımsız ve kendi kendine yetebilen bir Türkiye olarak yola devam edilmesi görüşünü savunuyorlar” şeklinde belirtti.

Avrupa Birliğinin bu şartlarda ayakta kalamayacağına ve Avrupa’dan fayda beklemenin yersiz olduğunu savunan emekli vatandaş Hasan Altay, “Avrupa birliğinden bize hayır gelmez. Onlar kendi kendine işler çevirmeye çalışıyor. Avrupa birliği bu şartlarda zaten devam edemez, dağılır. Çünkü. Bizim jeopolitik konumumuzun önemi büyük. Bunu büyük devletler de görüyor ve Türkiye’yi karşılarına almaktan çekiniyorlar. Avrupa’dan birlik mirlik olmaz. Bunlar birbirine kazık atmaya çalışıyor. Bunlardan Müslümanlara hiç hayır gelmez. Bir gün gelecek Avrupa Erdoğan’ın ayağına kapanacak, gelin birliğimize katılın diye. Ancak biz Avrupa birliğine girmeyeceğiz. Avrupa’dan bize fayda gelmez. Biz bize yeteriz” ifadelerini kullandı. 

HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.