‘Bizim İstediğimiz Sürpriz Bir Hayırsever’

‘Bizim İstediğimiz Sürpriz Bir Hayırsever’

Keçiören Yayla Mahallesi’nde Mart 2013’te yapımına başlanan Çiğdem Camii’nin geliri az olduğu için inşaatının yavaş ilerlediği belirtildi. Camiye hayırsever vatandaşlardan yardım bekleniyor.

ZAFER DENİZ / HABERVAKTİM

Habervaktim olarak Keçiören Yayla Mahallesi’nde bulunan Çiğdem Camii’ne konuk olduk.

Etlik Yayla Mahallesi Çiğdem Cami Yaptırma ve Onarım Derneği Başkan Yardımcısı Emekli Polis Zeki Arslan,  Çiğdem Camisi’nin yapımına dernek olarak nasıl karar verdiklerini ve devam eden cami inşaatına ilişkin gazetemize şöyle konuştu: “Mescidimiz vardı yeterli değildi. Cami derneği, cemaate ve mahalle sakinlerine danışaraktan yeni bir cami yapma kararı aldı. Bu şekilde cami yapımına başladık ancak bölgenin fakir olması cami inşaatını biraz ağır yürütüyor, geliri az. Bayağı bir sıkıntı içerisindeyiz. Belki 2-3 yıl içerisinde bitecek cami, belki 7-8 yılı bulacak. Belki de daha fazla sürecek.”

‘TÜRKİYE’NİN HER TARAFINDAN YARDIMSEVERLERİ BEKLİYORUZ’

“Çeşitli yerlere ilanlar astık, bildiriler yayınladık, Ramazan ayında imsakiyelerle birlikte takvim bastık” diyen Zeki Arslan, şöyle devam etti: “Cami inşaatı, yürüyor ama ağır yürüyor. Bazen hemen hemen durma noktasına da geldiği günler oluyor ama tabi bu cami yapılacak. Türkiye’nin her tarafından yardımseverleri bekliyoruz.”

‘GELİR OLSAYDI 3-4 YILDA BİTERDİ’

Çiğdem Camii inşaatının 2013 Mart ayında başladığını kaydeden Arslan, “Gelir olsaydı cami inşaatı, 3-4 yılda biterdi. Gelirimiz zayıf. Ben buranın muhasebe işlerine bakıyorum. İnşaatın bitmesi şuan ki duruma göre 6-7 yıl sürmesi bekleniyor” dedi.

‘ÖYLE BİR ZAMAN OLUYOR Kİ KAMET GETİRECEK ADAM BULUNMUYOR’

Arslan, Çiğdem Camii’nin bin 500 kişilik olduğunu belirterek; caminin bin metrekarelik bir alana kurulduğunu ifade etti. Yatılı Kur’an kursunun yapılması için müftülükten destek istediklerini söyleyen Arslan, “Öyle bir zaman oluyor ki kamet getirecek adam bulunmuyor. Müezzin kadrosu yok. Kur’an kursu olsa yetişmiş kişilerin bu işte çalışması daha iyidir” diye konuştu.

SÜRPRİZ BİR HAYIRSEVER

Her Cuma, vatandaşların camiye 600-800 TL arasında yardımda bulunduğunu belirten Arslan, şöyle devam etti: “Belli bir kesimin 10 TL’si varsa 5 TL’sini veriyor. Bizim istediğimiz sürpriz bir hayırsever.”

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.