BMW CEO’sundan itiraf: Sektörde benzin dominasyonu devam edecek

BMW CEO’sundan itiraf: Sektörde benzin dominasyonu devam edecek

Alman otomotiv devi BMW'nin CEO'su Oliver Zipse, içten yanmalı motorlara veda etme konusunda net bir tarih verilemeyeceğini belirtti. Zipse, özellikle Çin ve ABD gibi büyük pazarlarda içten yanmalı motorlu araç satışlarının hala güçlü olduğunu vurguladı.

BMW bu yıl elektrikli otomobillerinde elde ettiği başarıyla dikkat çekiyor. Şirket bu yılın ilk yarısında elektrikli otomobil satışlarının toplam satışların yüzde 11'ini oluşturduğunu açıkladı. BMW, Mercedes-Benz ve Porsche gibi rakiplerini geride bırakarak yüzde 15'lik BEV satış hedefine ulaşmaya yaklaşmış durumda.

4.jpg

BMW TEMKİNLİ

Ancak Zipse, karbon emisyonlarını azaltacak teknolojilere yapılan yatırımın önemine vurgu yaparak, dünyada içten yanmalı motorlu araçlardan vazgeçmeye yönelik bir belirti olmadığını ifade etti.

BMW, rakipleri Volkswagen ve Mercedes-Benz gibi içten yanmalı motor üretimi için kesin bir bitiş tarihi belirlememe kararı aldı ve sektördeki gelişmelere temkinli yaklaşma eğilimini güçlendirdi.

3.jpg

ELEKTRİKLİ ARAÇ TALEBİ AZALDI

Amerika'daki elektrikli araç talebindeki düşüş ve BEV'lerdeki yatırımların sınırlanmasıyla birlikte Avrupalı otomobil üreticileri, elektrikli araçlarla ilgili hayallerini gerçek piyasa koşullarıyla uyumlu hale getirme konusunda daha gerçekçi bir bakış açısına yöneliyor.

2-001.jpg

BENZİN DOMİNASYONU DEVAM

BMW'nin performans bölümü M departmanının CEO'su Frank van Meel, şirketin ikonik modellerinde V8 motorlardan vazgeçmeyeceğini ve downsizing konusunu abartmayacaklarını belirtti.

Elektrik motorlarının performans modellerinde verimliliği artırmak ve tepkileri geliştirmek için kullanılacağını ifade etti. Van Meel, pist odaklı otomobiller üretme konusunda elektrikli otomobil teknolojisinin yetersiz olduğunu da ekledi ve benzinli araçların dominasyonunun devam edeceğine işaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.