Boykot ÇAĞRISI

Boykot ÇAĞRISI

Hollanda'nın ırkçı tutumunun ardından Türkiye'de toplum nezdinde Hollanda markalarına karşı boykot kararı alındı.

Hollanda'nın Türkiye aleyhine uyguladığı ırkçı yaklaşımların ardından ipler gerilmişti. İlk önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesi ve ardından da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın da Rotterdam'daki Türk Konsolosluğu'na girişine izin vermemesiyle diplomatik kriz iyice tırmanmıştı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Hollanda ile yaşanan krizin ardından bu ülkeye ekonomik yaptırım uygulanması konusunda, "Şu anda o noktada değiliz, öyle bir şey söz konusu değil" dese de duyarlı vatandaşlarımız, Hollanda ürünlerini ve firmalarını boykot etmeye başladı. 

İLK BOYKOT SOSYAL MEDYADA BAŞLADI
Hollanda'nın bu ırkçı uygulamalarının ardından söz konusu markalara boykot kararı ilk olarak sosyal medyada başladı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, Hollanda'ya ait ürünlerin belirtildiği listeyi paylaşarak Türkiye'de satılan Hollanda ürünlerinin ve faaliyette olan firmaları boykot edileceklerini açıkladı.     

SİNEK AVLIYORLAR
Sosyal medyada başlatılan boykot kararına duyarlı ve milliyetçi vatandaşlarımız tarafından da destek geldi. Hollanda firmalarına ait olan Petrol Ofisi ve Shell gibi dev akaryakıt firmaları da bu boykottan nasibini aldı. Bu iki ünlü akaryakıt firmasının boykot kararının ardından oldukça etkilendiği görüldü. Esenboğa Havaalanı yolu üzerinde Pertol Ofisi ve Shell'e ait istasyonların boş olduğu, sürücüler tarafından eskisi kadar tercih edilmediği görüntülendi. 

KIBRIS GAZİSİ'NDEN DE BOYKOT KARARI
Kıbrıs Gazisi Mehmet Erdoğmuş boykot kararını desteklediğini belirterek şunları söyledi: "Bu ülke şehitlerimizin aziz kanlarıyla kuruldu. 7 düvelde hükümranlık sürdü. Sözde insan haklarını savunucusu Hollanda, Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlarını almayarak gerçek yüzünü gösterdi. Ben ve ailem Hollanda'nın bu ırkçı tutumunu eleştiriyorum ve Hollanda ürünlerini artık almayacağım. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum." 

O FİRMALARDAN ARTIK YAKIT ALMAYACAK
Murat Çelik adındaki oto tamir ustası ise "Avrupalılar gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdi. Türkiye'ye karşı faşizanca hareket eden Hollanda'yı kınıyorum. Ben de Hollanda ürünlerini boykot ediyorum. Özellikle Petrol Ofisi ve Shell'den artık asla aracıma yakıt almayacağım, evime onların ürünlerini sokmayacağım" diye konuştu.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.