Bozkurt'tan Yıl Sonu Mesajı

Bozkurt'tan Yıl Sonu Mesajı

Eğitim yılının sona ermesi münasebetiyle Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, bir mesaj yayınladı. Mesajda 2014-2015 eğitim öğretim yılının sonuna gelen öğrencilere iyi tatiller dileğinde bulunuldu. Anne ve babalara da önemli uyarılar yapıldı.

ADEM GÜRSOY/HABERVAKTİM

Yarınlarımız olarak gördüğümüz sevgili öğrencilerimiz, hitabıyla başlanan mesajda “Dinlenmeyi, eğlenmeyi, gezmeyi hak ettiniz; tatilin tadını çıkarın” denildi. Açıklamaya şöyle devam edildi: “Daha eğlenceli ve güvenli okul” parolasıyla başladığımız 2014- 2015 Eğitim Öğretim Yılı’nın sonuna ulaştık. Ders, yazılı, sınav, ödev not vs. telaşınız sona eriyor; sonuna kadar hak ettiğinizi düşündüğüm bir tatile giriyorsunuz. Tatilin hepinize hayırlı olmasını diliyorum.

KARNELERİNİZ EMEKLERİNİZİN MEYVESİ

Yayınladığı mesajda Karneleriniz; sizin bir yıllık emeklerinizin meyvesi, çalışmalarınızın sonucunu gördüğünüz; daha da önemlisi bir yılınızın muhasebesini yaparak gelecek için dersler çıkarmanızı sağlayacak bir belgedir diyen Erol Bozkurt, bir öğretim yılının sonunda nereden nereye geldiğinizi; nasıl bir gelişim seyri ve başarı grafiği ortaya koyduğunuzu bu belgeyle göreceksiniz ifadelerinde bulundu.

Dinlenmeyi, eğlenmeyi, gezmeyi hak ettiniz; tatilin tadını çıkarın… Sevdiklerinizle güzel zamanlar geçirin, sevdiğiniz ve yapmaktan keyif aldığınız şeylerle meşgul olun. Ama yeniden okula döneceğinizi de aklınızın bir köşesinden çıkarmayın; yeni öğretim yılına hazırlanmayı da ihmal etmeyin. Başarının en önemli şartı devamlılıktır, düzenli ve sürekli çalışmadır.

ANNE VE BABALARA MESAJ

Yapılan açıklamada anne ve babalara da seslenen Bozkurt, “Biz çocuklarımızın her şeyden önce iyi bir evlat, iyi bir vatandaş; sonunda da iyi bir insan olmasını akademik başarıdan daha çok önemsiyoruz” derken şu sözlere yer verdi: Çocuklarınızla beraber sizler de karne alıyorsunuz: “Annelik/ babalık görevimi ne kadar iyi yapabildim?” karnesi… Eminim hepiniz evlatlarınız için en iyisini istiyorsunuz, her şeyinizi onlar için seferber ediyorsunuz ve en iyi yerlerde olmalarını arzu ediyorsunuz.

KARNELERİN SAĞI KADAR SOLU DA ÖNEMLİ

Mesajda anne ve babalara ayrıca şu uyarılarda bulunuldu: Çocuklarınızın karnelerinin sağ tarafı kadar sol tarafının da önemli olduğunu unutmayın. Karnelerin sağ sayfaları ‘iyi öğrenci olma yolundaki adımların’, sol sayfaları ‘iyi insan olma yolunda atılan adımların’ ulaştığı noktayı gösterir. Biz çocuklarımızın her şeyden önce iyi bir evlat, iyi bir vatandaş; sonunda da iyi bir insan olmasını arzuluyoruz. Bunu akademik başarıdan daha çok önemsiyoruz. Karne notları nasıl olursa olsun çocuklarınızın yanında olmanız, onları anladığınızı gösteren davranışlarda bulunmanız çocuklarımız için son derece önemlidir. Onların sizin güveninize ve sevginize ihtiyacı var. Çünkü sizler onların hep arkalarında olduğunu bildikleri, güvenle yaslanabileceklerini düşündükleri güven duvarısınız.

BİR MESAJ DA ÖĞRETMENLERE

Yapılan açıklamada “Geleceğimiz şahsiyetli ve çalışkan insanların omuzlarında yükselecektir” denilen öğretmenlere de şu mesaj verildi: Çocuklarımızın yetişmesinde emeğinizin, gayretinizin ne kadar çok olduğunu biliyorum. Eğitim öğretim yılı boyunca geleceğimizi sağlam temeller üzerine oturtmak amacıyla yaptığınız tüm özverili çalışmalar için sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, hepinize şimdiden iyi tatiller diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.