Bu kış kar yağmadı hamsi tatlanmadı

Bu kış kar yağmadı hamsi tatlanmadı

Ulus Hali'nde balıkçılık yapan esnaf, bu kış kar yağışının az olmasından ötürü, kar suyu almayan hamsinin çok lezzetli olmadığını söyledi.

Ulus Halinde balıkçılık yapan esnaf, bu sezon hamsiden bekledikleri alamadıklarını söyledi. 2017-2018 balık sezonunun geçtiğimiz yıllara oranla kötü geçtiğine dikkat çeken balıkçı esnafı, bu kış kar yağışının az olmasından ötürü, kar suyu almayan hamsinin çok lezettli olmadığını söyledi.
Bu sene kışın geç gelmesinin ve kar yağışının az olmasının hamsiyi de etkilediğini ifade eden balıkçılar, kar suyu yemen hamsinin lezzetli olmayacağını söyledi. Denzilerde fırtına ve rüzgarın az olduğu söyleyen esnaf, hamsinin lezzetlenmesi için kar suyu yemesinin şart olduğu altını çizdi.
Ulus'taki balık tezgahlarında hamsinin fiyatı 10 ila 15 TL arasında değişirken, en pahalı balık fiyatı 50 ila 60 TL arasında değişen Norveç somonu oldu. Hamasinin yerini tutmasada istavrit ve çüpranın bu sene lezzetli olduğunu söyleyen esnaf, Norveç somonu yerine Karadeniz somonu alanların sayısının arttığını, Karadeniz somonun 19-20 TL'ye satıldığını söyledi.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.