Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: 3 ilin sınırları değişiyor

Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat: 3 ilin sınırları değişiyor

Türkiye'nin mülki idari sınırlarının netleştirilmesi ve dijital veri tabanının oluşturulması hedefiyle 2018'de başlatılan Mülki İdari Sınırların Güncellenmesi ve Sayısallaştırılması Projesi (MİDAS) tamamlandı. O 3 ilin sınırları değişiyor.

Türkiye'nin mülki idari sınırlarının netleştirilmesi ve dijital veri tabanının oluşturulması hedefiyle 2018'de başlatılan Mülki İdari Sınırların Güncellenmesi ve Sayısallaştırılması Projesi (MİDAS) tamamlandı.

Trakya Bölgesi'nden başlayan çalışma, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki tüm kaymakamlık ve valiliklerin arşivleri incelendi. İncelenen evraklarda köylerin ve meraların idari sınırları netleştirildi.

haber-ic-004.jpg

YENİ SINIRLAR BELİRLENECEK

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki tüm kaymakamlık ve valiliklerin incelenen arşivlerinde, idari sınırlara ilişkin evrakların tamamı tek tek taramadan geçirildi. Daha sonra eldeki dökümanlar ile arazideki durum karşılaştırıldı. Bu şekilde, köylerin ve meraların idari sınırları netleştirildi. Ardından elektronik ortamda yeni sınırlar belirlenmesi için çalışmalar yapılıyor.

Sabah'ta yer alan habere göre, projede yer alan yetkili bir kişi, "Valilikler ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, yıllardır çeşitli kurum ve kuruluşların ellerinde farklı sınır dökümanları vardı. Bu projeyle birlikte, tek ve gerçek sınırlar çiziliyor. Sınırlarının belirlenmesi için çalışılan alanlar, tapulu alanlar değil. Bu çalışma ile hangi köy, hangi mera, gölet nereden başlıyor, nerede bitiyorsa bunu ortaya koyuyoruz. Böylece, herhangi bir yerde yatırım yapılacakken, oradan hangi muhtarın veya belediyenin sorumlu olduğu belirlenecek" ifadelerini kullandı.

Arazi şartları nedeniyle çalışmaların Trakya'dan başlayacağı bildirildi. Bu arada, tüm bölgelerden İçişleri Bakanlığına, idari sınırların netleştirilmesi için aynı çalışmanın yapılmasına yönelik talep iletildiği belirtildi.

Projenin Trakya'nın ardından, İçişleri Bakanlığı tarafından yeni tarama ve saha karşılaştırması yapılacak bölgeye karar verileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum