Bu tuzağa dikkat! Telefonunuzu kimseye kullandırmayın

Bu tuzağa dikkat! Telefonunuzu kimseye kullandırmayın

Son dönemlerde gittikçe artan suçlara, siz de istemeden alet olabilirsiniz. Dışarıda karşılaştığımız ve asla şüphe duymayacağımız insanlar gerçekten güvenilir mi? İşlenen suç çeşitlerine bir yenisi daha eklendi. İşte detaylar...

Herhangi bir suç işeyecek olan kişiler, birbirinden farklı alanlarda kimsenin aklına gelmeyecek yöntemler buluyor. Teknolojinin içine kadar giren suçlular, masum kişileri de oyunlarına alet etmeye başladı. Son dönemlerde özellikle 'telefonunu kullanabilir miyim' taktiği ile yüzlerce masum kişi suç işlemiş sayıldı. Tehlikenin en yakınımıza kadar gelmiş olması, güvenliğimiz açısından da sıkıntı oluşturuyor.

"TELEFONUNUZU KULLANABİLİR MİYİM?"

Birçok vatandaşın aynı şikayetle başvurduğu olay, "Telefonunuzu kullanabilir miyim?" sorusu ile başlıyor. Herhangi bir yerde yanınıza gelip, "Şarjım bitti, telefonunuzu kullanabilir miyim?" diye soran kişilere telefonları vermek ne kadar doğru? Bu konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Avukat Esat Özel, bu tür dolandırılmalara dikkat edilmesi gerektiğini ve böyle bir suça karışıldığında ispatının neredeyse imkansız olduğunu dile getirdi.

1.jpg

"İSTEDİĞİNİZ KADAR ANLATIN"

Avukat Özel, yaptığı paylaşımda, "Cep telefonunuzu kimseye kullandırmayın. Kafede otururken görünüşünden şüphe duymayacağınız biri 'Şarjım bitti/telefonum bozuldu bir mesaj gönderebilir miyim?' diye ricada bulunur. Telefonunuzu kullanıp gönderdiği mesajı sildikten sonra teşekkür eder ve telefonu geri verir" ifadelerini kullandı.

Özel, aynı zamanda bu suçların planlı bir şekilde yapıldığına vurgu yaparak, "Birkaç ay sonra yüzünü dahi unuttuğunuz bu kişinin düşmanınızca yönlendirildiğini ve telefonunuzdan suç unsuru (şantaj, tehdit, cinsel taciz vs.) içeren yahut aranızdaki ticari ilişkiye/husumete dair aleyhinize bir mesaj gönderdiğini anlarsınız" dedi.

Avukat Esat Özel, bu suçu sizin işlemediğinizi ispat etmenin de oldukça zor olduğunu belirterek, "İstediğiniz kadar anlatın hâkime, savcıya, “Böyle bir mesaj atmadım” diye. Telefon numarası senin mi? Evet. Geçmiş olsun. Olayı hatırlayıp kamera kaydı araştırsanız bile en fazla 1 ay tutulur. Şikâyete bağlı suçlarda bile şikâyet süresi 6 aydır. Fail kaydın silindiğine emin olduktan sonra mesajı kullanır" diyerek açıklamasına son verdi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.