Bürokrasi Gömlekte Birleşti

Bürokrasi Gömlekte Birleşti

Fabrikasyon ürünlere inat 48 yıldır Ulus'taki küçük dükkanında sipariş usulü gömlekler yapan Şeref Sarıdoğan, yıllardır bürokratların da ilk tercihi haline geldi. Birçok önemli siyasiye de gömlek diken Sarıdoğan'ın 3 binden fazla müşterisi bulunuyor.

KİMLERİN GÖMLEĞİNİ DİKMEDİKİ
Habervaktim'e konuşan Şeref Sarıdoğan, sadece Türkiye’den değil yurt dışından bile sipariş aldığını söyledi. Geçmiş yıllarda alt tabakanın kendisini tercih ettiğini ancak hayat pahalılığından dolayı şuanda çoğunluk orta ve üst tabakadan talep gördüklerini belirten Sarıdoğan, "Her dönemin siyasi kişileri beni tercih eder. Bülent Arınç, Burhan Kuzu, Kürşat Tüzmen, Kenan Tanrıkulu, Haydar Baş, Kemal Kılıçdaroğlu, Rıza Ayhan, Sinan Aygün,  gibi ismini sayamadığım birçok önemli ismin gömleklerini ben diktim hala da dikiyorum” dedi.
ÖZEL GÖMLEĞE İLGİ AZALMIYOR
Özel gömleğe hiçbir zaman ilgi tükenmediğini de kaydeden yılların gömlekçisi Şeref Sarıdoğan, "Toplumumuzda vatandaşların zamanla vücut ölçüleri bozuluyor. Ölçülerine uygun hazır gömlek bulamayan vatandaşlar bizi tercih ediyor. Biz de müşterilerimizin vücut ölçülerine uygun olarak birinci sınıf kumaşlarla işimizi güzel bir şekilde icra ediyoruz” diye konuştu.

 

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM

55 yıllık bir müessesenin 48 yıllık ustası olan gömlekçi Şeref Sarıdoğan, Ulus Çarşılı Han'da bulunan terzihanesinde özel gömlekler dikiyor. Müşterileri arasında milletvekillerinden bakanlara, işadamlarından dönemin önde gelen isimlerine kadar geniş bir kitle bulunan Sarıdoğan, “Özel gömleğe hiçbir zaman ilgi tükenmedi. Toplumumuzda vatandaşların zamanla vücut ölçüleri bozuluyor. Ölçülerine uygun hazır gömlek bulamayan vatandaşlar bizi tercih ediyor. Biz de müşterilerimizin vücut ölçülerine uygun olarak birinci sınıf kumaşlarla işimizi güzel bir şekilde icra ediyoruz” dedi.
GÖMLEKTE MISIR PAMUĞU VAKTİ
Kumaş kalitesine göre fiyatların değiştiğini söyleyen Sarıdoğan, tüm gömleklerde birinci sınıf mısır pamuğu kumaşlar kullandıklarını vurguladı. Eskiden mısır pamuğu denen kumaşın olmadığını söyleyen Sarıdoğan, “ 80’li yıllarda vatandaş pamuğu bilmezdi. O yıllarda bana gelen müşteriler uzun vade dayanabilecek ve çok kırışmayacak gömlekler isterdi. Biz de müşterimizin isteğini yerine getirebilmek için naylon türü olan kumaşlar kullanırdık” diye konuştu. Naylon kumaşların vücutta romatizma, ter ve koku yaptığına dikkat çeken Sarıdoğan, “ Şuanda kullandığımız mısır pamuğu kumaşlar vücuda hava aldırır ve teri çeker. Kullandığımız mısır pamuğu kumaşlar sağlık açısından bir tehdit oluşturmadığı için çok tercih ediliyor” dedi.
KUMAŞA GÖRE FİYAT DA DEĞİŞİYOR
48 yıldır sipariş usulü gömlek üretimi yapan Sarıdoğan, fiyatların kullanılan kumaşın pamuk oranına göre değiştiğini söyledi. Sarıdoğan, tüm gömleklerde birinci sınıf kumaş kullandıklarını, manşet, yaka ve kuşak gibi malzemeleri de birinci sınıf kumaşla yaptıklarını vurguladı. Gömlek fiyatlarının 85 ila 400 TL arasından olduğunu ifade eden Sarıdoğan, “Kumaşlarımızın hepsi birinci sınıf ancak içindeki pamuk oranları daha düşük olan kaliteli kumaşlarda var. Müşterinin kumaş tercihine göre fiyatlarımız değişir” diye konuştu.
3 BİNİN ÜZERİNDE MÜŞTERİSİ VAR
3 binin üstünde müşteri potansiyeli olduğunu sadece Türkiye’den değil yurt dışından bile sipariş aldığını söyleyen Sarıdoğan, “ Hayat pahalılığından dolayı alt tabaka müşteri bizi tercih etmez. Çoğunluk olarak orta ve üst tabakadan talep alırız. Her dönemin siyasi kişileri beni tercih eder. Bülent Arınç, Burhan Kuzu, Kürşat Tüzmen, Kenan Tanrıkulu, Haydar Baş, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Aygün, Rıza Ayhan, gibi ismini sayamadığım birçok önemli ismin gömleklerini ben diktim hala da dikiyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum