Büyükşehirde “Apo Bey” tartışması

Büyükşehirde “Apo Bey” tartışması

ABB Başkanı Yavaş’ın başkasının ağzından aktarırken kullandığı “Apo bey” sözü yeniden gündeme geldi. Rakibi Altınok, Yavaş için “Bunca insanımızın katili için 'Apo Bey' diyen bir Büyükşehir Belediye Başkanı var” dedi.

Yavaş bir konuşmasında “Bunlar da kendi tabanlarından oy almak için, artık ne amaçla yapıyorlarsa, işte ‘Apo bey şeyden çıkacak’ falan filan diyorlar” ifadesini kullanmıştı. Turgut Altınok, “Bunca insanımızın katili için 'Apo Bey' diyen bir Büyükşehir Belediye Başkanı var” sözleri ile Yavaş’a yüklendi.

apo-bey-cikisi-1.jpg

31 Mart Yerel ve Mahalli İdareler Seçimine doğru hızla gidilirken, seçim çalışmaları da hız kazandı. Adaylar, her gün ilçe ilçe, cadde cadde ve sokak sokak gezerek vatandaşlardan destek beklediklerini aktardı. Bir taraftan da adaylar arasında tartışmalar arttı. Son olarak AK Parti ve Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Mansur Yavaş’ın daha önceden katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeleri eleştirerek “Televizyonda bunca insanımızın katili için 'Apo Bey' diyen bir Büyükşehir Belediye Başkanı var” dedi. Mansur Yavaş, söz konusu programda “Bunlar da kendi tabanlarından oy almak için, artık ne amaçla yapıyorlarsa, işte ‘Apo bey şeyden çıkacak’ falan filan diyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

apo-bey-cikisi-3.jpg

“APO BEY DİYEN BİR BELEDİYE BAŞKANI VAR”

AK Parti ve Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Turgut Altınok, Güdül’de katıldığı programda Mansur Yavaş’ı eleştirdi. Beş yıldır Güdül’e hizmet getirmediklerini söyleyen Altınok, Mansur Yavaş’ı ‘Apo Bey’ ifadeleri eleştirdi. Başkan Altınok, söz konusu olay ile ilgili “Televizyonda bunca insanımızın katili için 'Apo Bey' diyen bir Büyükşehir Belediye Başkan'ı var. 'Demirtaş bırakılmalı' diyor. Bir Türk milliyetçisi bunu söyleyebilir mi? Bunları söyleyeceksin sonra cumhurbaşkanlığı seçimleri bitince 'Türk milliyetçisiyim, kahrolsun PKK' diyeceksin. Hangisi doğru? Binlerce insanın katiline 'Apo Bey' diyeceksin, seçim zamanı geldi mi 'Ben Türk milliyetçisiyim' diyeceksin. Hangi sözünün arkasında durmuş ki. Bir milliyetçi bunu söyleyebilir mi?” diye konuştu.

secim-4.jpg

CANLI YAYINDA SÖYLEMİŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Mansur Yavaş, Turgut Altınok’un eleştirdiği o sözleri Haber Türk Televizyonu’nda Mehmet Akif Ersoy’un konuğu olduğu programda kullanmıştı. 11 Mayıs 2023 tarihli programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavaş, Kandil tarafından söylenenlerin kabul edilemeyeceğini belirtip ve başkalarının sözlerini aktararak;

apo-bey-cikisi-2.jpg

“Bir siyasetçi herkesin desteğini ister. Çok net söylüyorum benim fikrime göre sadece Kandil değil, HDP’nin yöneticileri içerisinde Kandil ile bağlantılı olanlar da var. Bunlar da (HDP) kendi tabanlarından oy almak için, artık ne amaçla yapıyorlarsa, işte ‘Apo bey şeyden çıkacak’ falan filan diyorlar” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.