Büyükşehir'de köklü değişim

Büyükşehir'de köklü değişim

Ankara'da Mustafa Tuna dönemi ile Büyükşehir'de köklü değişikliklere imza atılıyor. Belediye Meclisi'nde 6 daire başkanlığı ile bazı şube müdürlüklerinin kapatılmasına karar verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çiçeği burnundaki başkanı Mustafa Tuna, göreve başlamasının ardından belediye teşkilatında köklü değişikliklere imza atmaya devam ediyor. Göreve başladığı ilk günlerde Melih Gökçek döneminde Pursaklar'da pilot bölge olarak başlatılan "Bölge Başkanlığı" başka bir deyişle "Eş Başkanlığa" son veren Başkan Tuna, son olarak Büyükşehir'deki bazı daire başkanlıkları ile şube müdürlüklerini kapattı.

BÜYÜKŞEHİR'DEKİ 6 DAİRE BAŞKANLIĞI KAPATILDI

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Büyükşehir'deki bazı daire başkanlıkları ile şube müdürlüklerinin lav edilmesiyle ilgili önemli bir karar alındı. Önceki akşam toplanan Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alınan kararla; Belediyeler Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı, Projeler Dairesi Başkanlığı, Araştırma Tanıtım ve Belediye İçi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile EGO Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kalite ve Kurumsal Gelişim Dairesi Başkanlığı, Satın Alma Dairesi Başkanlığı ve Abone İşleri Dairesi Başkanlığı kapatıldı. Geçtiğimiz günlerde de Pursaklar Bölge Başkanlığı kapatılmıştı. 

PERSONEL MAĞDUR EDİLMEDİ

Kapanan daire başkanlıkları ile şube müdürlüklerinin başındaki başkanların kadroları iptal edildi. Çok sayıda üst düzey yetkilinin görevine son verildi. Kapatılan birimlerdeki çalışan personel ise Büyükşehir'deki farklı birimlere aktarıldı.  

İSTİFALAR SÜRÜYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde şimdiye kadar istifa eden bürokratlar şöyle: Pursaklar Bölge Başkanı Hamdi Kesgin, Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Kaya, Genel Sekreter Yardımcısı Nazlı Ergül, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Bekir Yağcı, Belediyeler Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanı Osman Usta, Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Akar Pınar Uludağ, Projeler Dairesi Başkanı Abdullah Taha Yıldırım, Araştırma Tanıtım ve Belediye İçi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Recep Tezcan, Belko Genel Müdür Yardımcısı Fatih Tezcan. Büyükşehir'de istifaların devam edeceği konuşuluyor.  

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.