Cam Filmi Kargaşası

Cam Filmi Kargaşası

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliği ile araçlarda cam filmine yeniden yasak gelmesi vatandaşların kafasını karıştırdı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından Ankara emniyetinin başlattığı cam filmi uygulaması vatandaşların kafasını karıştırdı.

Süre verilmeliydi

Başkentli vatandaşlar cam filmine getirilen yasağın ardından hemen uygulama başlatılmasına tepki gösterdi. Yasak geldiği dakikadan itibaren trafik yetkililerinin cam filmi uygulaması yapması ise bazı vatandaşları mağdur etti. Bir gün içinde serbest olan bir şeyin aynı gün yasaklanıp denetimlerinin yapılmasını uygun görmeyen vatandaşlar, “Araçlardaki cam filmleri kolay sökülen bir malzeme değil. Sökülmesinin zor olması sebebi ile getirilen yasağın ardından denetimler hemen yapılmamalıydı. En azından bir süre verilip, o süre zarfından sonra cezai işlemlere başlanabilirdi” şeklinde sitemde bulundu.
Cam filminin portatif olmadığını belirten vatandaşlar, “Cam filmini taktırmak için para veriyoruz. Fakat yasak geliyor hem ceza yiyoruz hem cam filmlerini söküyoruz. Ardından yasağı kaldırıyorlar herkes tekrar cam filmi kullanımına başlıyor. Bunun maddi ve manevi bir külfeti var” şeklinde konuştu.

Yetkililer tarafından yanlış algılanıyor

Vatandaşlar cam filminin yetkililer tarafından yanlış algılandığını belirterek, “Cam filmi denilince araç içinin gözükmediği simsiyah cam olarak algılanıyor. Bunlara biz de karşıyız ama bizdeki UV ışınlarını süzen, araç içini gösteren filmler. Hem sağlık açısından hem de farklı birçok boyut açısından faydaları var. Yapılan büyük bir yanlıştır.” dedi.

ÖN CAM 189 TL DİĞERLERİ 206 TL

Araçların ön camlarına hiçbir şekilde cam filmi uygulaması yapılmayacak. Yapılması halinde ise 189 TL ceza ödenecek ve itiraz edilemeyecek. Diğer camlara takılan filmin cezası ise 206 TL. Cam filmi uygulaması ile birlikte abartı egzoz, araç dış aksesuarları gibi kanunen kullanımı yasak olan birçok aksesuarın denetimi de yapılıyor. 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.