Çankaya’da ÇÖLAŞAN REZALETİ 

Çankaya’da ÇÖLAŞAN REZALETİ 

CHP’li Alper Taşdelen yönetimindeki Çankaya Belediyesi’nin yaptırdığı bir parka, her fırsatta mütedeyyin çevreleri hedef almasıyla bilinen gazeteci Emin Çölaşan’ın adını vermesi ilçedeki dindar çevrelerin tepkisini çekti.

Çankaya Belediyesi, tepki çeken bir icraatıyla gündemde. CHP’li Alper Taşdelen yönetimindeki Çankaya Belediyesi yaptırdığı bir parka, her fırsatta mütedeyyin çevreleri hedef almasıyla bilinen gazeteci Emin Çölaşan’ın adını vermesi ilçedeki dindar çevrelerin tepkisini çekti. Belediye’nin bu icraatı “Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan’ın İmam Hatip, başörtüsü ve dindar çevrelere yönelik kin ve öfkesini sahiplenme” olarak yorumlandı.

ÖVDÜ DE ÖVDÜ
Çankaya Belediyesi bu icraatını resmi internet sitesinden “Türk basınının duayenlerinden gazeteci-yazar Emin Çölaşan’ın adı, meslek yaşamının 40’ıncı yılında ve 75’inci doğum gününde Çankaya Mustafa Kemal Mahallesi’nde bir parka verildi” diye duyurdu. 
Sitede ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan parkın açılışına ev sahipliği yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, parkın açılışını, gazeteci Emin Çölaşan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte yaptı.”

HER ZAMAN DOĞRUDAN YANAYMIŞ!
Alper Taşdelen konuşmasında, Emin Çölaşan’ı göklere çıkardığı konuşmasında şunları kaydetti: “Aydınlarımızı, bilim insanlarımızı, sanatçılarımızı yaşarken onurlandırma kararı almıştık. Bu ülkeye emek vermiş, hep halkından ve Cumhuriyetten yana olmuş insanlarımızı yaşarken onurlandırmak gerekir. Bunun ilk örneğini Zülfü Livaneli Kültür Merkezi ile vermiştik. Emin Çölaşan Parkı da bunun yeni bir örneği.” Emin Çölaşan’ın kırk yıldır kalemini satmadan her zaman doğrudan, halktan ve Atatürk’ten yana olduğunu savunan Alper Taşdelen “Emin Çölaşan ismi Türkiye’de en çok Çankaya’ya yakışırdı” diye konuştu. 

İLKELERİNDEN HİÇBİR ZAMAN ÖDÜN VERMEMİŞ!
Emin Çölaşan da konuşmasında, 14 Mart’ın doğum günü olduğunu ve şimdiye kadar aldığı en anlamlı doğum günü hediyesinin bu park olduğunu belirterek “İyisiyle, kötüsüyle bu meslekte 40 yılı doldurdum. Büyük sıkıntılarla karşılaştık zaman zaman ama ilkelerimden ödün vermedim, kimseye ve hiçbir iktidara boyun eğmedim, sofralarında yem olmadım. Namusumuzla, haysiyetimizle bugünlere kadar geldik” dedi. Konuşmasının devamında, “Öldükten sonra belki böyle bir jest yapan olurdu ama yaşarken yapılan bu jest bana ayrı bir mutluluk ve onur verdi” diyen Çölaşan, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. 

ÇÖLAŞAN DÖRT KÖŞE
Emin Çölaşan, Çankaya Belediyesi’nin adını parka vermesiyle ilgili sevincini Sözcü gazetesindeki dünkü köşesine de taşıdı. “Benim de artık bir parkım var” başlıklı yazısında Çölaşan, çok duygulandığını, gözlerinin dolduğunu anlatırken “Bugüne kadar nice meslek ödülleri almıştım, nice onur verici olaylar yaşamıştım ama Ankara’nın seçkin bir semtinde böyle güzel bir parka ismimin verilmiş olması, hayatım boyunca aldığım en değerli manevi ödüldü. Üstelik de doğum günümde!” diye yazdı. 

FARUK TUFAN / HABERVAKTİM-


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.