Çankaya’da park içindeki kafe-restoran 10 yıllığına kiraya verilecek
Çankaya Belediyesi, Fidel Castro Parkı içinde yer alan kafe-restoran niteliğindeki taşınmazı 10 yıl süreyle kapalı teklif usulüyle kiraya çıkaracağını duyurdu.
Çankaya Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, belediyenin yetki ve sorumluluğunda bulunan taşınmazın kiraya verilmesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Fidel Castro Parkı içindeki tesis için kapalı teklif usulü uygulanacak ihale 7 Mayıs 2026 tarihinde yapılacak.
10 YILLIK KİRALAMA PLANLANDI
İhale kapsamında kafe-restoran olarak kullanılacak taşınmazın 10 yıl süreyle kiraya verileceği bildirildi. Aylık muhammen bedelin 650 bin lira, yıllık bedelin ise 7 milyon 800 bin lira olduğu açıklandı. Kiralama sürecinde %20 KDV uygulanacağı belirtildi. Geçici teminat bedeli ve ihale dosyası şartlarının da mevzuat çerçevesinde belirlendiği aktarıldı.
BAŞVURU VE ŞARTLAR BELİRLENDİ
İhaleye katılmak isteyen isteklilerin Çankaya Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü’nden dosya temin etmesi gerektiği ifade edildi. Başvurularda yer görme belgesi, mali yeterlilik belgeleri, imza sirküleri ve işletmecilik tecrübesini gösteren belgelerin zorunlu olduğu bildirildi. Ayrıca başvuru sahiplerinin belediyeye borcunun bulunmaması ve ihalelerden yasaklı olmaması şartları da aranacak.
Tekliflerin ihale günü saat 12.00’ye kadar kapalı zarf usulüyle teslim edilmesi gerektiği belirtildi. İhalenin Çankaya Belediyesi Encümen Salonu’nda yapılacağı, başvuruların posta yoluyla da gönderilebileceği ifade edildi. Kapalı teklif usulü kapsamında en yüksek teklif üzerinden açık artırma yöntemiyle süreç tamamlanacak. Belediye, ihaleyi yapıp yapmama konusunda serbest olacak.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.