Semt pazarlarının nabzını tutmaya devam ediyoruz: Son durağımız İncesu Pazar Yeri

Semt pazarlarının nabzını tutmaya devam ediyoruz: Son durağımız İncesu Pazar Yeri

İncesu Pazar Yeri'nde her bütçeye göre meyve sebze bulunuyor. Diğer pek çok pazarda olduğu gibi İncesu'da da akşamları yoğunluk yaşanıyor. Akşama doğru fiyatların düşmeye başladığını belirten vatandaşlar, alışveriş için bu saatlerde pazara gidiyor.

Başkent'in değişik mahallelerinde semt pazarlarının nabzını tutmaya devam ediyoruz. Son durağımız İncesu Pazar Yeri oldu.

İncesu Pazar Yeri'nde her bütçeye göre meyve sebze bulunuyor. Diğer pek çok pazarda olduğu gibi İncesu'da da akşamları yoğunluk yaşanıyor. Akşama doğru fiyatların düşmeye başladığını belirten vatandaşlar, alış veriş için bu saatlerde pazara gidiyor.

Son zamanlarda halkın pazarda ve markette karşılaştığı inişli-çıkışlı fiyat endeksi, vatandaşları kendince bir çözüm bulma yoluna itiyor. Özellikle son dönemlerde daha da artan ve bölgeye göre farklılık gösteren pazarlardaki meyve ve sebze fiyatlarına vatandaş kendince bir çözüm bulmuş durumda.

FİYATLAR AKŞAMLARI DÜŞÜYOR

Çankaya’ya bağlı İncesu Mahallesi’nde bulunan İncesu Pazar Yeri'nde fiyatların akşamları daha uygun olduğunu söyleyen vatandaşlar “Kendimizce böyle bir çözüm bulduk. Aslında bu yıllardır var olan bir şey ama son dönemde alım gücünün düşmesiyle beraber iyice arttı” diyor.

1701727776481.jpeg

“HER BÜTÇEYE GÖRE ÜRÜN MEVCUT”

Esnaf ise pazarda her bütçeye göre ürünün bulunduğu söylüyor. Görüştüğümüz pazar esnafı “Şu anda hem akşam olduğu için hem de mevsimi olduğu için bazı ürünlerimiz dip fiyattan gidiyor. Pırasa, havuç, karnabahar ve kıvırcıkta bir artış söz konusu" bilgisini verdi.

adsiz-tasarim-9.jpg

Pazar esnafı şu bilgileri verdi: "Ama mevsimine göre artık normal. Çünkü havalar soğuyor bazı ürünleri hem yetiştirmek olsun hem de getirtmek olsun daha maliyetli hale geliyor. Bu da haliyle ürün fiyatlarına yansıyor. Şu anda pazarda 25 TL’ye karnabahar da bulabilmek mümkün, 15 TL’ye de, 40 TL’ye de biber bulabiliyorsunuz 20 TL’ye de...”

“DEVİR EKONOMİ DEVRİ”

Akşam saatlerinde pazarlardaki fiyatlarda bir düşüş söz konusu olduğunu söyleyen bir vatandaş da “Akşam pazarı daha uygun oluyor. Bizler de bu yüzden akşam gelmeyi tercih ediyoruz. Bazı ürünlerin fiyatlarında 3-5 TL fark oluyor. Ama olsun şu anda devir ekonomi devri. Artırabildiğimiz kadarıyla geçinmeye çalışıyoruz. Ayrıca, pazarda süpermarketlerden daha uyguna ürünler satılıyor bunu görebiliyoruz. Vatandaşlar olarak pazarları süpermarketlere göre daha çok tercih etmeliyiz diye düşünüyorum. Pazar esnafına daha fazla destek olunmalı” dedi.

Sefa Üstüner / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.