Çankaya’da vatandaşlara ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti
Çankaya Belediyesi, ilçede hizmet veren ağız ve diş sağlığı poliklinikleri aracılığıyla vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti sağlayarak koruyucu ve tedavi edici uygulamaları erişilebilir hale getiriyor.
Çankaya Belediyesi, toplum sağlığını güçlendirmeye yönelik çalışmalar kapsamında ağız ve diş sağlığı alanında ücretsiz hizmet sunmaya devam ediyor. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren polikliniklerde, ilçe sakinlerinin ağız ve diş sağlığı ihtiyaçlarına yönelik muayene ve tedavi hizmetleri veriliyor. Uygulama ile birlikte, düzenli diş kontrollerinin yaygınlaştırılması ve erken teşhisin desteklenmesi hedefleniyor. Hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşların randevu işlemlerini belediyenin mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebildiği bildirildi.
ÜÇ FARKLI NOKTADA SAĞLIK HİZMETİ
İlçe genelinde hizmet veren Dr. Nusret Fişek Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Karapınar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ile 100. Yıl Çankaya Evi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, ücretsiz sağlık hizmeti sunan merkezler arasında yer alıyor. Polikliniklerde görev yapan uzman diş hekimleri tarafından ağız ve diş sağlığına ilişkin kontroller gerçekleştiriliyor. Vatandaşların temel diş sağlığı hizmetlerine kolaylıkla erişebilmesi amaçlanıyor.

RANDEVU İŞLEMLERİ MOBİL UYGULAMA ÜZERİNDEN
Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinden faydalanmak isteyenler, randevu süreçlerini Çankaya Belediyesi’ne ait mobil uygulama aracılığıyla planlayabiliyor. Uygulama üzerinden uygun tarih ve saat seçimi yapılarak sağlık hizmetlerine erişim sağlanıyor. Sistem sayesinde polikliniklerdeki yoğunluğun dengelenmesi ve hizmetlerin daha düzenli sunulması hedefleniyor.
TOPLUM SAĞLIĞINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Çankaya Belediyesi tarafından yürütülen ağız ve diş sağlığı hizmetleri, koruyucu sağlık anlayışı çerçevesinde planlanıyor. İlçe sakinlerinin ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi ve düzenli kontrol alışkanlığının artırılması amaçlanıyor. Belediyenin sağlık alanındaki hizmetlerinin farklı merkezlerde sürdürüldüğü kaydedildi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.