Cebeci İnönü Stadyumu'nun belirsizliği sürüyor

Cebeci İnönü Stadyumu'nun belirsizliği sürüyor

Ankara'nın ilk ve en büyük stadyumu olan Cebeci İnönü Stadyumu uzun bir süredir kullanılmaz halde, yıkılacağı günü bekliyor.

1967 yılında yapılan ve yıllarca Ankara’da birçok kulübe ev sahipliği yapan Cebeci İnönü Stadyumu'nun son hali harabeyi andırıyor.

Başkent'te ilk milli maçın oynandığı 37 bin 500 kapasiteli stadyum, yıllarca Ankara takımlarına ev sahipliği yapmıştı. Şimdilerde ise şehrin ortasında harabeye dönmüş vaziyette yıkılacağı günü bekliyor. Hakkında yıkım kararı bulunan stadyumun yerine ne yapılacağı ise uzun süredir Başkentlilerin gündemini meşgul ediyor.

MAÇ OYNATILIYORDU!
Bakımsızlık nedeniyle adeta bir viraneyi andıran stadyum son olarak Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup Takımlarından Hacettespor'a ev sahipliği yapıyordu. Stadyumdaki bütün risklere rağmen Hacettespor, ligin 20. haftasında kadar iç saha maçlarını Cebeci İnönü Stadyumu'nda oynadı. Başkent temsilcisinin de iç saha maçlarını 19 Mayıs Stadyumu'na almasıyla Cebeci İnönü Stadyumu'nda artık maç oynanmıyor.
Etrafındaki tel örgüleri keserek alana girenlerden ve burada alkol alınmasından şikayetçi olan mahalle sakileri, yetkililerden stadyum hakkındaki belirsizliğin giderilmesini istiyor.

MADDE BAĞIMLILARININ MEKANI
 Cebeci İnönü Stadı’nın şehrin ortasında atıl bir şekilde bulunmasının Ankara'ya yakışmadığını belirten bir mahalleli, “Stadın tel örgülerini keserek içeriye girip alkol kullanılıyor. Burası madde bağımlılarının mekanı oldu. Her taraf çöplük, alkol şişeleri dolu. Şehrin merkezinde böyle bir yapı bulunması hoş bir durum değil. Akşamları gelip geçerken tedirgin oluyoruz. Çocuklarımıza dışarı çıktıklarında uyarılarda bulunuyoruz. Yetkililerden ricamız bir an önce ne yapılacaksa yapılsın." ifadelerini kullandı.

KESİN OLARAK YIKILACAK
"Bir tek buranın yıkılacağını biliyoruz." diyen mahalle sakini şöyle devam etti:
"Yıllardır Cebeci İnönü Stadyumu'nda belirsizlik söz konusu. Sürekli kulaktan duyma bilgilerle AVM yapılacak, yurt yapılacak gibi birçok söylenti çıkıyor. Bizim bildiğimiz burasının çürük raporu var. Kesin olarak yıkılacak. Ne zaman yıkılacak yerine ne yapılacağı hakkında bilgimiz yok. İnsanların sürekli kullandıkları bir mevki illa birinin başına kötü bir olay mı gelsin. Yetkililerden ricamız burada ki belirsizlik ortadan kalksın. Ne yapılması gerekiyor ise yapılsın."

İBRAHİM ETHEM ÜNAL/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.