Change vurgunu ortaya çıktı: 130 milyonluk yasa dışı ağ çöktü
Ankara merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda, yurt dışından getirilen araçların motor ve şasi numaralarını değiştirerek piyasaya süren bir şebeke çökertildi. 130 milyon liralık vurgunla ilişkilendirilen dosyada 9 şüpheliden 4’ü tutuklandı.
Ankara’da yasa dışı araç ticaretine yönelik yürütülen kapsamlı soruşturmada önemli bir aşamaya gelindi. Kahramankazan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen ekipler, yurt dışından getirilen tırların motor ve şasi numaralarının değiştirilerek Türkiye’de satıldığını tespit etti.
KAZALI ARAÇLARIN NUMARALARINI DEĞİŞTİRDİLER
İran, Irak, Gürcistan ve Bulgaristan’dan kara yoluyla getirilen araçların, gümrük işlemlerinin ardından “change” olarak adlandırılan yöntemle kazalı araçlara ait numaralarla değiştirildiği belirlendi. Bu işlemlerin Kahramankazan ilçesi Saray Mahallesi’nde bulunan bir iş yerinde yapıldığı ortaya çıktı.
Ankara, İstanbul, Çorum ve Mersin’de 16 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 4’ü tutuklanırken, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 2 şüpheli ise savcılıkça salıverildi.
Ekipler, piyasa değeri yaklaşık 130 milyon lirayı bulan 42 aracın “change” işlemine tabi tutulduğunu, bunlardan 24’ünün satılarak haksız kazanç sağlandığını belirledi. Operasyon kapsamında 8 araca el konulurken, adreslerinde bulunamayan 4 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.