ChatGPT karıştı: İstifalar ardı ardına geliyor

ChatGPT karıştı: İstifalar ardı ardına geliyor

OpenAI Ceo’su Sam Altman cuma günü aniden kovuldu. Teknoloji dünyasının en sıcak girişimi büyük bir kriz ile boğuşuyor. Konuya aşina kişilerin söylediklerine göre OpenAI yönetim kurulu, Altman’ı şirkete geri döndürmek için uğraşıyor.

ABD’de Silikon Vadisi’nin nabzını tutması ile tanınan The Verge’e göre içeriden bilgi sızdıranlardan birisi, cuma günü yönetim kurulu tarafından herhangi bir bildirimde bulunmaksızın aniden kovulan Altman'ın geri dönme konusunda "kararsız" olduğunu ve önemli yönetim değişiklikleri isteyeceğini söyledi.

1-001.png

ŞİRKET KARIŞTI

Altman'a yakın bir kaynak, yönetimin Altman’ın geri dönmesine izin vermeyi kabul ettiğini, ancak o zamandan beri zaman kaybettiğini ve birçok OpenAI çalışanının istifaya hazırlandığı söyledi. Altman ayrılmaya ve yeni bir şirket kurmaya karar verirse çalışanların onunla birlikte hareket edeceği öngörülüyor.

3-002.png

PEŞ PEŞE İSTİFALAR

Altman'ın görevden alınmasından sadece bir gün sonra şirketle görüşmelerde bulunması, OpenAI'nin onsuz serbest düşüş halinde olduğunu gösteriyor.

OpenAI'nin eski Yönetim Kurulu Başkanı Greg Brockman, görevden alınmasından saatler sonra istifa etti. Altman ve Brockman’ın yatırımcılarla başka bir şirket kurma konusunda konuştukları iddia ediliyor. Şirketteki bir dizi kıdemli araştırmacı da cuma günü istifa etti. OpenAI'ye yakın kişiler daha fazla istifanın yakın olduğunu söylüyor.

4.png

ChatGPT BELİRSİZLİĞE SÜRÜKLENİYOR

OpenAI'nin en büyük yatırımcısı Microsoft, Altman'ın kovulmasından kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada şirketin AI firmasıyla olan ortaklığına "bağlı kaldığını" söyledi.

Şirketin yüzü ve yapay zekanın öne çıkan sesi olarak Altman’ın görevden alınması, rakiplerin ChatGPT'nin benzeri görülmemiş yükselişini yakalamak için yarıştığı bir dönemde OpenAI'nin geleceğini belirsizliğe sürüklüyor .

5.png

İÇ REKABET DARBEYLE SONUÇLANDI

OpenAI sözcüsü, Altman'ın yönetim kuruluyla geri dönüşü tartıştığı yönündeki yorum talebine yanıt vermedi. Microsoft sözcüsü de yorum yapmaktan kaçındı.

Birçok kaynağa göre, OpenAI'nin kurucu ortağı ve araştırmacılara liderlik eden Sutskever, bu hafta Altman'ın devrilmesinde etkili oldu. Kaynaklar onun darbedeki rolünün şirketin araştırma ve ürün tarafları arasında bir güç mücadelesine işaret ettiğini söylüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.