ChatGPT’nin yükselişi durdurulamıyor: Rakibi yok

ChatGPT’nin yükselişi durdurulamıyor: Rakibi yok

İlk olarak 30 Kasım 2022 tarihinde OpenAI tarafından piyasaya sürülen ChatGPT, tüm engellemelere rağmen yükselişini sürdürüyor. Yapay zeka yazılımlarına yapılan yatırımlarda büyük artış yaşanıyor.

2022 yılının sonunda sahneye çıkan ChatGPT, üretken yapay zeka destekli bir robot olarak piyasaya sürüldü.

Uygulama ilk 5 gün içinde 1 milyon kullanıcıya ulaşarak büyük bir başarı elde etti. Bu başarı diğer teknoloji devlerinin büyüme grafiklerine bakıldığında büyük dikkat çekiyor. Spotify'ın aynı hedefe ulaşması 5 ay, Twitter'ın ise 2 yıl sürmüştü. ChatGPT'nin yükselen grafiği devam edeceğe benziyor.

1-001.jpg

FAALİYETLER HIZLANDI

ChatGPT'nin piyasaya sürülmesinin ardından şirket yöneticileri de bu alandaki faaliyetlerini hızlandırdı.

Üretken yapay zeka ifadesi, ilk çıkışından bu yana kazanç çağrılarında hızla artış gösterdi. 2022'nin son çeyreğinde kazanç çağrılarında 28 defa geçen ifade, 2023'ün üçüncü çeyreğine gelindiğinde 2.081 kez kullanıldı. Yani 74 kat arttı.

2-002.jpg

DAHA DA BÜYÜYECEK

ChatGPT'nin kırdığı rekorlar ve yapay zeka heyecanının artması, finansman olanaklarını da olağanüstü bir şekilde artırıyor.

Üretken yapay zeka girişimleri, 2023'ün ilk üç çeyreğinde tam 17,4 milyar dolar fon sağladı. Bu rakam önceki dört yıl boyunca toplanan fon miktarından daha fazla.

ChatGPT'nin başarısı yapay zeka alanındaki büyümeyi ve yatırımları hızlandırdı. Yaşanan teknolojik atılım, gelecekte daha fazla inovasyon getirecek gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.