ChatGPT'yi geliştiren OpenAI CEO'su görevinden ayrılıyor!

ChatGPT'yi geliştiren OpenAI CEO'su görevinden ayrılıyor!

Neredeyse dünyanın her yerinde kullanılan yapay zeka uygulaması ChatGPT'yi geliştiren OpenAI Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman'ın görevinden ayrılacağı duyuruldu.

OpenAI, şirketin yönetim kurulunun Sam Altman'ın CEO'luk görevinden ve yönetim kurulundan ayrılacağını duyurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, şirketin baş teknoloji yöneticisi Mira Murati'nin geçici olarak Altman'ın görevine getirildiği kaydedildi.

702-x-351-piksel-8.png

Altman'ın ayrılışının yönetim kurulu tarafından yürütülen inceleme sürecinin ardından geldiği belirtilen açıklamada, bu süreçte Altman'ın yönetim kuruluyla olan iletişiminde tutarlı bir şekilde samimi olmadığı ve bu durumun Altman'ın sorumluluklarını yerine getirmesine engel olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Yönetim kurulunun artık Altman'ın OpenAI'ya liderlik etmeye devam etme becerisine güveni yok." ifadeleri yer aldı.

SAM ALTMAN KİMDİR?

702-x-351-piksel-10.png

Sam Altman 22 Nisan 1985'te ABD'de doğdu. Eğitimi için John Burroughs Okulu'na gitti ve 2005'te Stanford Üniversitesi'nde bilgisayar bilimi bölümünde bir sene okuduktan sonra, lisans eğitimini tamamlamadan okulu bıraktı.

Ekim 2015'te YC Continuity'yi, 700 milyon dolarlık sermaye fonunu duyurdu. Bu duyurunun bir hafta öncesinde ise Y Combinator Research'ü duyurdu. Y Combinator Research, kar amacı gütmeyen bir araştırma laboratuvarıdır ve kuruluşu için Altman 10 milyon dolar bağışlamıştır. YC Research şimdiye temel gelir, bilgisayarların geleceği, eğitim ve yeni şehirlerin inşası üzerine araştırmalar yaptı.

MİRA MURATİ KİMDİR?

702-x-351-piksel-9.png

Mira Murati 16 Aralık 1988 yılında Arnavutlukta dünyaya geldi. Mira Murati, 16 yaşındayken lise eğitimini United World College of the Pacific'te tamamladı. Lisans eğitimini ise Dartmouth College'de bitirdi. Murati, 2018 yılında OpenAI'nin baş teknoloji sorumlusu ve Kasım 2023'ten bu yana OpenAI'nin geçici CEO'su oldu. Kariyerine 2011 yılında Goldman Sachs'ta stajyer olarak adım atan Murati, 2012-2013 yıllarında Zodiac Aerospace ekibinde yer aldı. Ardından bir süre Tesla'da Model X'in kıdemli müdürü oldu.

3 yıl burada görev aldıktan sonra 2018 yılında OpenAI'ye katıldı ve burada yükselmeye devam etti. Şu an ise şirketin geçici CEO'su oldu.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.