CHP’de ‘DEM’ polemiği: Özel ve Köksal karşı karşıya geldi

CHP’de ‘DEM’ polemiği: Özel ve Köksal karşı karşıya geldi

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, düzenlenen etkinlikte DEM Parti ile ilgili çeşitli sözler söyledi. Özel ise Köksal’ın bu sözlerini ‘Sürçü lisan etti. Kapımız her partiye açıktır” diyerek düzeltmeye çalıştı.

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerine doğru hızla ilerlerken CHP’de yeni bir kriz daha yaşandı. CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, partisinin düzenlediği mitingde konuştu. Köksal, konuşmasında “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” sözlerini kullandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise katıldığı başka bir programda “Sürçü lisan etti. Bizim kapımız Afyon’da da Uşak’da da bütün partilere açık” diyerek Köksal’ın sözlerini düzeltmeye çalıştı.

ozel-2.jpg

SIRRI SAKIK’TAN KÖKSAL’A CEVAP GELDİ

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, CHP'nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın sözlerine yönelik açıklamada bulundu. Sakık, yaptığı açıklamada “Ben Kürtlere seslendim, herkes size karşı ittifak oluşturuyor sizde kendi ittifakınızı oluşturun diye. Hiçbir partiye kazandırmak gibi bir mecburiyetimiz yok dedim diye bana “mikro milliyetçi” dahi diyen oldu. Peki bunun adı nedir? Bizim belediyelerimizde kapımız herkese açık faşist, ırkçılar hariç” dedi.

ozel-3-001.jpg

KÖKSAL, ÖZEL'İ YALANLADI İDDİASI

Eski milletvekili ve ünlü gazeteci Barış Yarkadaş, TV100 canlı yayınında Köksal ile telefon görüşmesi yaptığını belirtti. CHP'li Barış Yarkadaş, “Burcu Köksal sözlerinin arkasında olduğunu söyleyip, 'Dil sürçmesi değil' dedi" diye ifade etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.