Çiçekçiler Terör Mağduru

Çiçekçiler Terör Mağduru

Ülke genelinde yaşanan karışıklık Güvenpark’ta bulunan çiçekçi esnafını olumsuz etkiledi. Çiçekçi esnafı satış yapamamaktan yakınarak, "Gezi Parkı eylemleri satışlarımızı olumsuz etkilemişti. Şu anda devam eden karışıklık sebebiyle de emniyet güçleri süre

MURAT BÖLÜK/ HABERVAKTİM

Güvenpark’taki Çiçekçiler Çarşısı zor günler geçiriyor. Çiçekçi esnafı, ülke genelinde yaşanan terör olaylarının,  satışları olumsuz etkilediğini söylüyor.
HEM GEZİ HEM TERÖR MAĞDUR ETTİ
Gazetemize dertlerini anlatan esnaflardan Gürsel Akkurt, “Gezi eylemlerinden bu yana polisler burada. Buraya giriş çıkışlar polis tarafından kontrol edilgi için vatandaş buraya giremiyor. Akşamda polis tarafından barikatlarla girişler kapatılıyor bizde erkenden kapatmak zorunda kalıyoruz” diyerek mağduriyetlerini dile getirdi.
ÇİÇEK, ALTINA ALTERNATİF OLDU
Altın fiyatlarının pahalı olduğu için insanların altına alternatif olarak çiçeğe yöneldiğini aktaran Akkurt, “İnsanlar altın almak yerine daha ucuz olması sebebiyle çiçeğe yönelmektedir. Altın fiyatlarının 180 TL çelenk ise 70 ,80 TL arasındadır. Dolayısıyla insanlar ceplerine kalacak ceplerine kalacak paraya bakıyor” dedi.
FİYATLAR DEĞİŞMEDİ
Çiçek fiyatlarında değişiklik olmadığına dikkat çeken Akkurt, “Çiçek fiyatları  5 yıl öncesinde ne ise şu an yine aynı. Fiyatlarda bir kıpırdanma yok. 5 yıl öncesinde çelenk fiyatları 90 TL civarındaydı hala fiyatlar bu düzeyde” diye konuştu.
POLİS ÇARŞIYA GİRİŞ ÇIKIŞLARI KAPATIYOR
Esnaf Sefa Ceylan ise çarşının giriş ve çıkışlarının erken kapatılmasına tepki göstererek, ” Polislerin burada olmaları vatandaşları tedirgin ediyor. Akşam erken saatlerde kapatmak zorunda kalıyoruz. Özelikle yaz sezonu olması sebebiyle sıcaktan canlı çiçekler ölüyor. Kışın soğuk sebebiyle çiçekler donuyor, zarar ediyoruz.  Ortalık karışık olduğu için polisler çarşıya giriş çıkışları kapatıyor ve bizde erkenden kapatmak zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.
‘BİZE BİR YOL GÖSTERSİNLER’
Çarşının buradan kaldırılması gibi bir talepleri olup olmadığı sorusuna ise Ceylan, “Evet böyle bir durum var fakat biz buranın kirasını Çankaya Belediyesi’ne ödüyorduk. Fakat Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi arasında mahkemelik. Çankaya Belediyesi davayı kazandı. Ancak Büyükşehir davayı temyiz etti. Anlayacağımız durumumuz meçhul. Bize bir çözüm göstersin” diyerek yetkililere seslendi
 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.