Çıplak manken rahatsız ediyor

Çıplak manken rahatsız ediyor

Kazım Karabekir Caddesi’nde vitrin sistemleri satan işletmelerin vitrin mankenlerini çıplak bir şekilde sergilenmesi vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Ankara’nın en işlek caddelerinden biri olan Kazım Karabekir Caddesi’nde vitrin mankeni satan işletmelerin mankenleri çıplak bir şekilde sergilemesi tepkilere yol açıyor. Özellikle ailelerin ve kadın vatandaşların işletmeler önünden geçerken rahatsız olduklarını dile getirmeleri mankenlerin giydirilmesini gündeme getirdi.

Vatandaş ortaya çıkan görüntüden rahatsız

Vatandaşlar caddenin işlek ve hareketli olmasından dolayı görüntüden birçok kişinin rahatsız olduğunu özellikle kadın vatandaşların kaldırımda yürürken rahatsız olduklarını dile getirdi. Vitrin mankenlerinin üstlerinin örtülerek ya da işletmelerin camlarına film çekerek oluşan çirkin görüntünün engellenmesini isteyen vatandaşlar oluşan görüntünün Müslüman bir ülkede olmaması gerektiğinde altını çizdi.

Çocukların ahlakı bozuluyor

Kazım Karabekir Caddesi’nin Başkentin en işlek caddelerinden biri olduğunu belirten vatandaşlar özellikle sabah ve akşam iş giriş çıkış saatlerinde trafiğin neredeyse durur hale geldiğini bu yüzden araç içinde bulunan çocukların da vitrin mankenlerini gördüklerini belirtti. Çıplak vitrin mankenlerini gören çocukların ahlakının bozulduğunu söyleyen aileler oluşan çirkin görüntünün önüne geçilmesi için işletme sahiplerine çağrıda bulundu. Aileler çocukların böyle görüntülere maruz kalmaması için işletme sahiplerinden mankenleri giydirmesini istedi.

İslam edep ve ahlakını yaşatmalıyız

Vitrin mankenlerinin çıplak bir şekilde vitrinlerde satılmasının insanların ahlakını bozduğunu belirten vatandaşlar, “Oluşan bu görüntüden rahatsızız. İşletme sahipleri ya da yetkililer tedbir alsın. Buradan ailemiz ile geçiyoruz çocuklarımız görüyor ve etkileniyor. İslami değerlerimize uygun olmayan görüntülere maruz kalıyoruz. Müslüman bir ülkede bu tür konularda herkes hassas olmalı. Değerlerimizi koruyup İslam edep ve ahlakını yaşamalıyız.” İfadelerini kullandı.

Dinen uygun değil

Vatandaşlar canlı ve cansız kadın erkek vücudunun kullanılarak insanları alışverişe özendirilmesinin yanlış olduğunu belirterek bu tür yönelişlerin dinen uygun olmadığını belirtti. Bazı vatandaşlar ise vitrin mankenlerinin put olduğunu söyleyerek kullanılmasının ve satılmasının caiz olmadığını iddia etti. Vatandaşlar bunları alan işletme sahiplerine de çağrıda bulunarak, “Vitrin mankenlerine olan talep azalırsa satışı da ortadan kalkar. En azından aleni bir şekilde sergilenmez. İslami değerlerimize göre hareket etmeliyiz.” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.