Çipli Kimlik YOĞUNLUĞU

Çipli Kimlik YOĞUNLUĞU

Yeni kimlik kartlarının dağıtılmaya başlandığı nüfus müdürlükleri erken saatlerde dolup taşıyor. Üniversite sınavına girecek öğrenciler ile çipli kimliği merak eden vatandaşlar nüfus müdürlüklerinde yoğunluk oluşturuyor.

Çipli kimlik kartlarına kavuşmak isteyen vatandaşlar nüfus müdürlüklerine akın etti. Sabahın erken saatlerinde başlayan yoğunluk gün boyu sürüyor. ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavlara girecek öğrencilerin güncel fotoğraflı kimlik bulundurma zorunluluğu bulunuyor. Yaklaşan üniversite sınavında sorun yaşamak istemeyen öğrenciler kimliğini yenilemek için nüfus müdürlüklerine koşuyor. Bununla beraber çipli kimliği merak edip nüfus müdürlüğüne gelen vatandaşlar bulunuyor. Hal böyle olunca nüfus müdürlüklerinde aşırı yoğunluk oluşuyor. Keçiören nüfus müdürlüğünde numaratöre yönelen vatandaşın aldığı sıra numarası izdihamı kanıtlıyor.

 SINAV YOĞUNLUĞU
ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavlara girecek öğrencilerin kimlik fotoğraflarının güncel olma zorunluluğu bulunuyor. Yaklaşan üniversite giriş sınavı dolayısıyla kimliğini yenilemek isteyen öğrenciler nüfus müdürlüklerinde yoğunluk oluşturdu. Sabah erken saatlerinden itibaren yoğunluk oluşan müdürlüklerde öğrenciler saatlerce beklemek zorunda kaldı. Meraklı vatandaşların yeni kimlik edinmek için nüfus müdürlüklerine gelmesi öğrencileri zor durumda bıraktı. Sabah 8.30’da hizmete açılan Keçiören İlçe Nüfus Müdürlüğünde saat 9.10’da numaratörden sıra alan bir öğrencinin gördüğü karşısında morali bozuldu. Numaratörden aldığı fişte önünde 285 kişinin olduğunu öğrendi. Erken saatlerde buraya gelen kişiler uzun saatler yeni kimlik almayı bekledi.

MERAKLI VATANDAŞLAR
Yeni kimlik kartlarının özelliklerinden etkilenerek edinmek isteyen vatandaşlar nüfus müdürlüklerine akın etti. Dayanıklılığı, görsel, mantıksal ve özel güvenlik özellikleri ile öne çıkan yeni kimlik kartlarına kavuşma heyecanıyla dolu olan vatandaşlar bulunuyor. Yeni kimliği merak eden insanlar nüfus müdürlüklerinde yoğunluk oluşturuyor. Yeni kimliği merak edip Keçiören Nüfus Müdürlüğüne gelen yaşlı bir vatandaşa çalışanları sitem ettirdi. Öğrencilerin öncelikli olduğunu belirten yetkililer, “Amca sen şimdi git müsait bir zamanda kimliğini alırsın, öğrenciler öncelikli, onlar sınav için kimliğini yeniliyor. Senin durumun acil değil daha sonra alabilirsin” diyerek yaşlı vatandaşı ikna ederek geri çevirdiler.

RANDEVU SİSTEMİ KİTLENDİ
Nüfus müdürlüklerinin randevu sistemi bulunuyor. Vatandaşa daha iyi bir hizmet sunmak için oluşturulmuş olan randevu sistemi internet ve telefon üzerinden sağlanıyor. Vatandaşlar internet sitesi üzerinden veya telefon ederek kendisine uygun bir tarih ve saate randevu alabiliyor. Yeni kimliklerin dağıtılmaya başlanması ile birlikte randevu sistemleri kitlendi. İnternet üzerinde randevu almak isteyen kişiler çok ileri tarihleri görünce randevu almaktan vazgeçerek erken saatlerde nüfus müdürlüklerinde sıraya girmeyi tercih ediyor. Telefonla randevu almak isteyen vatandaşlar ise yoğunluktan cevap bulamıyor. Yeni kimliğine kavuşmak isteyen vatandaşlar nüfus müdürlüklerinden randevu alamadığı gerekçesiyle şikâyetçi oluyor. Randevu alamayan kişiler sabah erken saatlerde ilçe nüfus müdürlüklerinde izdiham oluşturuyor.

HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.