ÇOCUĞU İÇİN

ÇOCUĞU İÇİN

Valiliğin yani devletin haberimiz üzerine ulaşmaya çalıştığı fakat bulamadığı çocuğu için geceleri çöp toplayan kadını Habervaktim görüntüledi.

 

Yer Başkent'in merkez ilçelerinden Sincan, Selçuklu Mahallesi. Tarih: 22 Ocak 2016. Saat: 21.00 suları. Yollar karlı, hava -7 derece. Yaşlı bir teyze sırtında bir çuvalla, buzlu sokaklarda zar-zor yürüyerek çöpleri karıştırıyor, yiyecek bir şeyler ile üç-beş kuruşa satabileceği plastik arıyor. Hiçbir geliri yok. Kirada oturuyor. Küçük çocuğu için geceleri "işe" çıkıyor.

VALİLİK AL ADRESİ

Yazarımız Ferit Atmaca geçtiğimiz günlerde bu teyzeyi gündeme getirmiş ve Valiliği, Kaymakamlığı, Sincan Belediyesini göreve çağırmıştı. Valilik yardım için harekete geçmiş fakat yaşlı kadını bulamamıştı! Habervaktim buldu: Adı Filiz Sucu. Küçük çocuğuyla Selçuklu Mahallesi Kilim Sokak Birlik Apartmanı'nın bodrum katında kirada kalıyor.

 

Fotoğrafaltı: Sincan Selçuklu Mahallesi'nde vatandaşlar, ihtiyaç sahibi başka kadınların da geceleri çöp topladığını anlattılar.

 

HABERVAKTİM-

 

Yer Başkent'in merkez ilçelerinden Sincan, Selçuklu Mahallesi. Tarih: 22 Ocak 2016. Saat: 21.00 suları. Yollar karlı, hava -7 derece. Yaşlı bir teyze sırtında bir çuvalla, buzlu sokaklarda zar zor yürüyerek çöpleri karıştırıyor, yiyecek bir şeyler ile üç-beş kuruşa satabileceği plastik arıyor.

VALİLİK BULAMADI

Yazarımız Ferit Atmaca geçtiğimiz günlerde bu teyzeyi gündeme getirmiş ve Valiliği, Kaymakamlığı, Sincan ve Büyükşehir belediyelerini göreve çağırmıştı. Atmaca'nın yazısı üzerine Valilik harekete geçerek, yaşlı kadını bulmaya çalıştı. Fakat resmi bir başvurusu olmadığı için kadını bulamamışlardı!

HABERVAKTİM ELİYLE KOYMUŞ GİBİ BULDU

Oysa yaşlı zeyze her zaman olduğu gibi Selçuklu Mahallesi sokaklarında geceleri çöp topluyordu. Ve mahallede pekçok kişi biliyordu yaşlı teyzeyi;  pekçok vatandaş yaşlı teyzenin geceleri çöp topladığına şahitlik etmişti çünkü. Ancak Valilik ulaşamamıştı yaşlı ve yardıma muhtaç teyzeye. Valiliğin, Sincan Kaymakamlığı ve Sincan Belediyesi'nin yardıma muhtaç yaşlı teyzeye ulaşamadığını öğrenmemiz üzerine Habervaktim olarak harekete geçtik ve Cuma akşamı Selçuklu Mahallesi sokaklarını dolaştık. Yaşlı teyzeyi elimizle koymuş gibi bulduk. Aynı sokaklarda, sırtındaki çuvalla çöp topluyordu, hergün yaptığı gibi.

İŞTE ADRESİ

Görüntülediğimiz yaşlı teyze, önce korktu; çekindi bizden. Konuşmak istemedi. Sonra niyetimizi anlayınca açıldı. Bir küçük oğlu varmış. Bir de evli kızı. Hasta da olan küçük çocuğu ile damadının evinde kalıyormuş. Hiçbir geliri yokmuş. Kızı ve damadının durumu da çok kötüymüş. Çocuğunun ihtiyaçları için çöp topladığını anlattı. Adının Filiz Sucu olduğunu söyleyen yaşlı teyzeye "bugünlük bu kadar yeter, binin arabaya" deyip, bizi oturduğu eve götürmesini söyledik. Çekine çekine bindi ve bizi evine götürdü. Selçuklu Mahallesi Kilim Sokak'ta Birlik Apartmanı'nın önünde durduk. Binanın bodrum katında oturduklarını söyledi. Damadının eviymiş ve kiraymış. Damadının maddi durumunun da çok kötü olduğunu belirten yaşlı teyze "Gidecek başka yerim yok, küçük çocuğumla sokakta yaşayamam, burada kalıyorum" dedi.

BAŞKA FİLİZ SUCU'LAR DA VAR

Sincan Selçuklu Mahallesi sokaklarında turlarken uğradığımız bir bakkal dükkanında işletmeci, geceleri başka çöp toplayan kadınlar da olduğunu anlattı. "Birinin kimi kimsesi yokmuş, evi kiraymış, ekmek parası için çöp topluyor buralarda" bilgisini verdi.

VALİLİK, KAYMAKAMLIK, BELEDİYELER GÖREVE

Valilik, Kaymakamlık, Sincan ve Büyükşehir belediyeleri ile Deniz Feneri, İHH, Cansuyu gibi yardım kuruluşları haydi görev başına. Başkent'in göbeğinde bir kadıncağız, geceleri bu kış günü sokak sokak gezip çöp toplayarak çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Aynı bölgede adını bilmediğimiz başka Filiz Sucu'lar da var. Onları da bulun ve görevinizi yerine getirin.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.